До Дня Св. Миколая в Тернополі виконають бажання дітей з інвалідністю (Фото)

До Дня Святого Миколая у Тернополі дітям з інвалідністю подарують свято.

Дитячі бажання виконають 17 грудня членкині громадської організації «Ділові Українські Жінки», яка організовує захід, а також учасниці «Ранкових кав». Організація допомагає дітям 10 років поспіль.

Минулого року ми започаткували акцію «Дерево бажань». Дітки з інвалідністю писали листи з побажаннями й вішали їх на ялинку в закладі, де відбувалась «Ранкова кава». Листи розбирали учасниці, купували дитинці подарунок і завозили додому. Цього року ми вирішили зібрати дітей на святковий обід, де їм вручатимуть подарунки, – розповіла  віце-президент ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» Олеся Чванкіна.

На свято запросили аніматорів, будуть розваги та конкурси, прикрашатимуть пиріг.

Запрошені на захід дітки, які були учасниками проєктів «Дитинство одне для всіх», «Танцюю, як усі», також їхні мами, що взяли участь в проєкті «Я – весна». Загалом це 30 дітей. З них 20 будуть на святі. Забезпечать подарунками й тих 10 дітей, що проживають у районних центрах.

Деякі дітки писали листи до Св. Миколая самі, комусь допомогли батьки. Побажання були різними: іграшки, книги, зимовий одяг та взуття, санки зі спинкою, ігри для розвитку моторики, лабіринти, мозаїки, пальчикові фарби, тренажер, – розповіла віце-президент ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» Олеся Чванкіна.

Писала лист до Миколая сама Лія Мосімчук. Дівчинка з синдромом «метелика» (бульозний епідермоліз). На її тілі проявляються рани навіть від легкого дотику, тому дитині доводиться терпіти біль.

«Дорогий Миколаю! Я Лія, була чемна і прошу тебе подарувати мені покривало на ліжко світло-фіолетового кольору, лижі з палками, плейдо, пластилін», – написала Лія.

Дитина вражає терпінням і жагою до життя, тому здійснити її бажання – це, певно, найменше, що можна зробити для неї. Благодійність небайдужих тернополянок – приклад для інших.

Благодійний захід відбудеться 17 грудня о 15:00 у «Хінкальні», на вул. Сагайдачного, 1.

Переглянути фото листів можна тут.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У ДТП зі шкільним автобусом на Тернопільщині є загиблий (Фото)

Наступна стаття

Віктор Груб’як, якого знайшли серед поля, помер від переохолодження (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.