Кількість хворих на грип та ГРВІ на Тернопільщині зросла вдвічі

За останній тиждень, 13–19 січня, кількість хворих на грип та ГРВІ в Тернопільській області зросла в 1,8 раза. У порівнянні з попереднім тижнем 2020 року, це 4218 випадків проти 2276. Дітей, віком до 18 років захворіло 2295, з них 1199 осіб – це школярі. Про це повідомила лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Світлана Маціпура.

Зросла й кількість госпіталізованих. За звітний тиждень це 243 особи, зокрема 121 дитина.

Заголом від початку епідсезону в області перехворіло 42 701 особа на грип та ГРВІ. Двоє людей померли від грипу А.

Загальна захворюваність склала 404,6 випадків на 100 тисяч населення, що на 22,9% нижче епідпорогу.
У Зборівському, Лановецькому, Чортківському та Шумському районах показник захворюваності вище низького рівня захворюваності, у Тернопільському й Козівському районах – вище середнього.

У звʼязку з підвищенням рівня захворюваності в Тернополі 15 січня тимчасово припинили проведення культурних заходів у приміщеннях. Для вивчення потенційної загрози поширення грипу, ГРВІ, а також через зростання кількості хворих на пневмонію з важким перебігом, у місті сформовано оперативний штаб.

Працівники КП «Тернопільелектротранс» дезінфікують тролейбуси розчином неохлору.

Тернопільські медики наполегливо рекомендують при перших симптомах захворювань на грип чи ГРВІ звертатися до сімейного лікаря і не займатися самолікуванням, а найкращим способом захисту від грипу є своєчасна вакцинація.

Щеплено в області лише 3 619 осіб. Це 0,35% від загальної кількості населення області, що забезпечує тільки індивідуальний захист і є недостатнім для створення колективного імунітету.

 

Попередня стаття

Через грип та ГРВІ у школах на Чортківщині – карантин

Наступна стаття

Напередодні Водохреща дітям Бережанської школи-інтернату провели кулінарний майстер-клас (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.