День Соборності: Тернопільщину та Хмельниччину з’єднали 50-метровим прапором (ФОТО)

Багатотисячна акція «Збруч – ріка єднання», присвячена Дню Соборності України, відбулася 22 січня у Гусятині, на межі Тернопільської і Хмельницької областей.

У різні історичні періоди Збруч був кордоном, що розділяв українців, які жили на територіях різних держав. Але споконвічне прагнення нашого народу до єдності стало запорукою проголошення у січні 1919 року Акту Злуки українських земель.

Відзначити цю визначну історичну подію зібралися жителі та керівники Тернопільської і Хмельницької областей.

У супроводі духового оркестру, під державними прапорами, учасники міжобласної акції зустрілися на мості через ріку Збруч.

Символом єдності України став велетенський 50-метровий синьо жовтий стяг, утворений  двома полотнищами, які з’єднали представники делегацій Тернопільщини та Хмельниччини.

Під час святкувань у Гусятині було репрезентовано артбук «Книга єдності», на сторінках якого свої думки щодо Соборності України, побажання щодо її зміцнення міг залишити кожен охочий. Долучилися до участі в цій акції й керівники Хмельниччини і Тернопільщини.

 

Попередня стаття

Напередодні Водохреща дітям Бережанської школи-інтернату провели кулінарний майстер-клас (Відео)

Наступна стаття

Майже кілограм психотропних речовин вилучили у тернопільських “закладчиків”

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.