П’ять тисяч тернополян і хмельничан під єдиним стягом (Відео)

Прапор, довжиною 50 метрів, з’єднали тернополяни й хмельничани на мості річки Збруч. Символічне єднання – підтвердження Соборності. Жителі двох областей відзначали державницьке свято в українських строях, під звуки оркестру.

Свій найстаріший костюм взяла жителька Тернопільщини Марія. Каже, нині особливе свято, тому й вбрання має бути відповідним. Дівчина з трьома своїми подружками несли коровай. Соборність для них – день етнічної єдності.

Пані Наталя родом з Хмельниччини. Жінка акапельно заспівала молитву про Україну «Благослови». Зізнається, всі українці прагнуть бути разом, жити, працювати, творити. Ми не хочемо, щоб нас роз’єднували на окремі частинки. Тому нині разом зі своєю колегою вчителькою Наталею Миколаївною прийшли на акцію «Збруч – ріка єднання»  і несли прапор.

До урочистостей приєдналися керівники областей, народні депутати України.

– Потрібно пам’ятати ті часи, коли країна булла розділена і вона булла розділена якраз тут по річці Збруч.  Пам’ятати так, щоб більше цього не відбулося. Не важливо де ми, в Тернопіллі,  в Закарпатті чи в Донеччині – ми українці і маємо подавати руку один одному, бути сильними і любити один одного, – народний депутат України Іван Чайківський.

Варто зазначити, символічне об’єднання двох регіонів на межі Тернопільщини відбувається декілька років поспіль. Цьогоріч до акції приєдналося понад п’ять тисяч жителів.

 

Попередня стаття

Понад п’ять тисяч тернополян і хмельничан зустрілись на Збручі (Відео)

Наступна стаття

Тернополянка продає свою картину, аби допомогти хлопцям, які з опіками в лікарні (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.