Жителі Млиновецької ОТГ погрожують протестом, бо не хочуть об’єднуватись із сусідами

Учора, 4 лютого, мешканці новоствореної Млиновецької об’єднаної територіальної громади планували перекрити трасу міжнародного значення «Львів–Тернопіль», однак акцію протесту перенесли.

Місцевих жителів обурює, що керівництво області вважає громаду неспроможною та хоче приєднати її до Зборівської ОТГ.

У вівторок, 28 січня, в Тернопільській ОДА відбулась робоча нарада, на якій обговорювали перспективний план формування територій та громад області. Були присутніми й представники Млиновецької ОТГ.

Наше питання жваво обговорювали десь 1,5 години, поставили на голосування. За те, щоб залишатись самостійними, проголосувала більшість – 13 осіб. З трибуни було сказано, що рішення приймається саме більшістю від присутніх. Було проголосовано, що нас не приєднають до Зборова. Проте зараз – все навпаки, влада приймає рішення без врахування громадської позиції та обговорення, – розповів голова Млиновецької ОТГ Василь Пихальський.

Як зазначив голова громади, вчора з людьми зустрілись представники ОДА. Вони сказали, що незабаром з ними проведуть консультацію і до громади дослухаються.

У Тернопільській області завершується процес децентралізації. На сторінці Тернопільської ОДА пояснюють: «ресурси переважної більшості наявних дрібних територіальних  громад не забезпечить їхньої спроможності. Адже надмірна частина ресурсів у таких ОТГ і далі витрачатиметься на утримання управлінського апарату, а для реалізації серйозних проєктів місцевого розвитку коштів не вистачатиме».

20 листопада був підготовлений та розглянутий перший варіант перспективного плану, що передбачав скорочення близько 20 малочисельних ОТГ. Це викликало неабиякий резонанс та хвилю звернень з проханням залишити перспективний план без змін. Обласна державна адміністрація дослухалася до побажань, був розроблений новий варіант перспективного плану, що враховував зауваження органів місцевого самоврядування. 20 січня його розглянули на консультативній зустрічі у Мінрегіоні, за результатами якої підготовлений протокол із конкретними пропозиціями внесення змін до перспективного плану, – зазначив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко.

Нагадаємо, Млиновецька ОТГ Зборівського району утворена 22 грудня 2019 року. До неї входять села Млинівці, Беримівці й Заруддя, кількість населення – 3 385 осіб.

Наразі, як повідомляють у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, найімовірніше Тернопільська область матиме 55 громад.

Про позицію облдержадміністрації та подальшу долю Млиновецької громади – згодом.

Фото з наради: Тернопільська ОДА

Попередня стаття

Через збиту на Бандери електроопору права смуга руху перекрита. Проїзд ускладнений (Фото)

Наступна стаття

«Сидів у заведеному авто», – мешканця Збаража, якого шукав батько, знайшли мертвим

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.