Тернополяни вкотре вимагали справедливого вироку для наркоторговців у стінах Нацполіції 

Днями небайдужі тернополяни протестували під стінами міськрайсуду в Тернополі. Люди вимагали справедливого покарання для девʼяти наркоторговців, яких затримали 23 січня.

Сьогодні, 7 лютого, вони зібрались на «круглому столі» з вимогою до правоохоронців довести справу до логічного завершення.

Ми прийшли, бо багато дітей вмирає та сходить з розуму. Все якраз через ці нові психотропні засоби, від яких ми не знаємо чого чекати. Недавно був ажіотаж, бо затримали групу наркоторговців. Ми стурбовані цим питанням і вийшли на протест, бо хочемо розголосу і справедливого суду над ними, – сказав Олег Коган.

Як повідомляли раніше в ГУНП Тернопільської області, «учасники групи, яка масово виготовляла та розповсюджувала наркотики, затримані. Сімом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, двоє – під домашнім арештом. Суд визначив розмір застави, яку можуть внести учасники наркобізнесу. Це від 400 тисяч до 1 млн  51 тисячі гривень».

Як зазначив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, правоохоронці знайшли постачальника наркотиків, виробника – шукають. Зараз у цій справі відбуваються експертизи.

Тернополяни, що були присутні на зустрічі, впевнені: підозрюваних не можна відпускати на волю.

Як пояснив прокурор Тернопільської області Петро Бойко, двом особам, яким обрали мірою покарання домашній арешт, їхні дії кваліфіковані статтею 309 частина 2 ККУ. Щодо решти осіб застосована стаття 307. Внесення застави – це норма чинного законодавства, її ніхто переступити не може. Суд, розуміючи ситуацію і перевіряючи доводи прокурора, обрав заставу, яка перевищує максимальний розмір, встановлений кримінальним процесуальним кодексом. Це було зумовлено резонансністю справи.

Представники громадськості також звернулись з вимогою підсилити профілактичні заходи з дітьми в школах, щоб не допускати розповсюдження серед школярів наркотиків, зокрема через інтернет, де вони легкодоступні. Зараз в Тернопільській області таких телеграм-каналів 12.

Поширення наркотичних засобів через інтернет особливо небезпечне, бо придбати наркотичні засоби може будь-хто через посилання на стінах будинків. Ми на них реагуємо, комунальні служби такі написи замальовують. Працівники ювенальної поліції готові підсилювати роботу в навчальних закладах, щоб уберегти дітей від наркотиків, але безпека міста – це соціальна робота кожного, – кажуть правоохоронці.

Олександр Богомол сказав, що кожен може вносити пропозиції, щоб зменшити розповсюдження наркотиків. У четвер 13 лютого він запросив людей прийти в управління поліції, запропонувати рішення, аби працювати спільно.

 

Попередня стаття

Через зупинку тролейбусів на проспекті Бандери – затори (Фото)

Наступна стаття

Тернополянину, який побив поліцейського, загрожує 5 років вʼязниці

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.