Про завершення навчання в школах і складання ЗНО – МОН (Відео)

У Міністерстві освіти і науки заявили, що навчальний рік в Україні поки не планують продовжувати через карантин. Закінчиться навчальний рік 1 липня.

Про це повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій на онлайн-брифінгу в четвер, 26 березня.

-Відповідно до закону про освіту, навчальний рік в Україні закінчується 1 липня. Якщо буде можливіть продовжити навчання в школах у цьому навчальному році, то у травні або у червні ми повернемося за шкільні парти. Знайдемо можливість опрацювати той матеріал, який подаємо зараз дистанційно, узагальнити та підсумувати. У такому разі закінчимо навчання 1 липня, окрім випусників 11 класу, – розповіла вона.

Мандзій пояснила, що навчальний рік для 11-класників закінчиться тоді, коли випускники отримають документ про освіту.

Якщо учні повертаються до шкільних парт в травні, це буде означати, що в травні буде відбуватися пробне ЗНО. А основна сесія ЗНО розпочнеться після 20 чисел червня. Якщо повернуться в червні, то МОН теж зможе організувати пробне ЗНО в межах червня до старту основної сесії.

“Зважаючи на попередньо оголошені дати пробного ЗНО на 4 і на 11 квітня, ми розуміємо, що це пробне ЗНО не відбудеться, і Український центр оцінювання якості освіти готує матеріали для випускників, відео ознайомлення процесу проведення ЗНО”, – додала Мандзій.

Закінчення цього навчального року буде залежати від закінчення основної сесії ЗНО. А ЗНО у 2020 році буде проведено, наголосила т.в.о. Якщо учні не зможуть повернутися за шкільні парти у червні, то МОН у будь-якому випадку і в липні, і в серпні зможе здійснити і пробне, і основну сесію ЗНО.

За словами Мандій, якщо ЗНО розпочнуть в середині серпня, то результати будуть в середині вересня. За таких умов вступна кампанія у виші завершиться у середині жовтня.

“Якщо ми зможемо повернутися до шкільних парт і до школи в червні, то вступна кампанія буде продовжена і точно не буде проведена у липні”, – повідомила Мандзій.

Державна підсумкова атестація для учнів 4 і 9 класів буде скасована. Якщо можливості повернутися у заклади освіти до червня не буде, то на початку наступного навчального року у вересні буде можливість доопрацювати з учнями весь матеріал, який припадав на час карантину.  Якщо карантин в Україні буде продовжено, то четвертого етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад проведено не буде.

Нагадаємо, у середу, 25 березня, Кабмін прийняв рішення продовжити карантин ще на місяць – до 24 квітня. Також по всій країні була оголошена надзвичайна ситуація. Навчання продовжують дистанційно.

Підсумки трансляції т.в.о. Міністра освіти і науки Любомири Мандзій

? Підсумки трансляції.Т.в.о. Міністра освіти і науки Lubomyra Mandziy розповідає про закінчення навчального року, цьогорічне ЗНО, вступну кампанію і роботу шкіл в період карантину.

Опубліковано Міністерство освіти і науки України Четвер, 26 березня 2020 р.

 

Попередня стаття

Без священика, вночі. Подробиці поховання, хворого на коронавірус жителя Тернопільщини

Наступна стаття

На  Тернопільщині 26 випадків СОVID-19. Захворіла мама з дитиною

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.