В США схвалили перші ліки проти коронавірусу

Тепер лікарі в США можуть лікувати найважчих хворих на коронавірус за допомогою плазми крові. Її потрібно брати від тих, хто вже одужав від Covid-2019, – джерело 24 канал.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило використовувати плазму пацієнтів, які одужали від коронавірусу, для лікування найважчих хворих, пише The Daily Mail.

Мова лише про тих, хто перебуває в критичному стані й потребує використання штучної вентиляції легенів. Плазма крові містить антитіла, які виробляються в організмі людини для боротьби з хворобою.

Активні переливання плазми допомагають йому хворим посилити імунну реакцію на інфекцію і здолати патоген.

Застосування плазми крові для лікування коронавірусу

Переливання плазми використовуються медициною не перший рік і медики Китаю активно застосовували цю методику для боротьби з коронавірусом.

Масштабне застосування цього методу стримується з однієї причини – немає такої кількості донорів. Саме тому плазма буде використовуватися тільки для лікування найважчих пацієнтів.

 

 

Попередня стаття

У Гусятинському районі збирають кошти на апарат штучної вентиляції легень

Наступна стаття

«Я не боюся коронавірусу», – вагітна інфекціоністка з Монастириська Тетяна Сиваник

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.