На Тернопільщині встановлено 12 карантинних постів: як працюють поліцейські та медики (Відео)

На Тернопільщині встановлено 12 карантинних постів, 4 з них облаштовані на в’їздах в обласний центр, – повідомляє відділ комунікації Нацполіції області.

На цих постах правоохоронці, спільно з медиками та рятувальниками, вимірюють температуру всім учасникам дорожнього руху й пояснюють їм важливість дотримання карантину.

Працівники поліції не блокують, не обмежують та не перешкоджають руху транспорту. В’їзд та виїзд з міста не заборонений.

Якщо температура в пасажирів чи водія – до 38 градусів, людину скеровують до сімейного лікаря, якщо вище – викликають екстрену бригаду швидкої допомоги. Усі факти підвищеної температури медики фіксують в журналі, а в кінці кожної зміни передають у лікарню.

Зазвичай люди з розумінням ставляться до таких заходів і підтримують їх.

За дотриманням посилених карантинних правил, які почали діяти з 6 квітня, в Тернополі стежать піші поліцейські патрулі. Серед основних заборон: перебування в громадських місцях без одягнутої маски або респіратора, переміщення групою більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності й супроводу дітей, перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих, відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності та відвідування спортивних і дитячих майданчиків.

Якщо поліцейські виявляють людей, що ігноруватимуть вимоги дотримання карантинних обмежень, то вживатимуть заходи адміністративного впливу. Штраф за такі порушення складає від 17 до 34 тисяч гривень.

Попередня стаття

У Теребовлі за недотримання карантину оштрафовано підприємців

Наступна стаття

У ще одного жителя Тернопільщини виявили COVID-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.