Карантин в Україні продовжать щонайменше до 12 травня, – Віктор Ляшко

МОЗ ініціює продовження карантину в Україні. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє Українська правда.

За словами Ляшка, готуються документи для того, щоб продовжити карантин на період після 24 квітня. Він зазначає, що якби Україна не ввела превентивні заходи, то в цей час в країні могло бути вже близько 125 тисяч хворих Covid-19.

У МОЗ вважають, що карантин працює і суттєво стримує поширення коронавірусу.

У той же час відомство запропонує Кабміну пом’якшити умови карантину “без значної шкоди для протиепідемічних заходів” і дозволить відновлювати деякі сфери економіки, якщо вони будуть дотримуватися протиепідемічних умов.

Віктор Ляшко додав, що 22 квітня Кабмін розгляне рішення про продовження карантину. Також зазначив, що обмежувальні заходи можуть продовжити щонайменше до 12 травня.

Це залежатиме від того, чи не станеться в Україні стрімкий стрибок кількості захворювань після Пасхи.

“Карантин у нас закінчується орієнтовно 24 квітня, тому зараз ми готуємо подання головного санітарного лікаря України до міністра охорони здоров’я, щоб він ініціював перед Кабінетом міністрів України продовження карантину. Надалі на засіданні уряду будуть розглянуті питання щодо певних сфер. І саме уряд приймає ті чи інші рішення щодо пом’якшення або більш жорсткого карантину в певній сфері. Тому давайте почекаємо середу, коли буде засідання кабінету Міністрів України”.

Нагадаємо, прем’єр Денис Шмигаль теж повідомив, що Кабмін планує продовжити карантин, але в той же час пом’якшити заходи в деяких сферах. Він також зазначив, що пік захворюваності варто очікувати на кінець квітня і між 3 і 8 травня.

 

Попередня стаття

“Ні порахувати, ні відстежити”. У Почаєві усі жителі контактні з хворими на коронавірус

Наступна стаття

На Тернопільщині зафіксовано 435 випадків зараження COVID-19, в Україні – понад 6 тисяч

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.