В Україні починають клінічні дослідження препарату від COVID-19

Україна розпочинає клінічні дослідження препарату, що допомагає в боротьбі з COVID-19. 

В Україні стартують клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який, за попередніми висновками українських учених та виробників, може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які спричиняє для організму людини коронавірусна інфекція, – йдеться у повідомленні на сайті Офісу Президента України.

Крім цього, вивчається можливість комплексного використання цього засобу як для лікування коронавірусної хвороби, так і для профілактики захворювання.

Президент України Володимир Зеленський висловив надію на те, що клінічні випробування офіційно підтвердять ефективність препарату, і в подальшому він допоможе вберегти життя тисяч українських громадян.

«Я вірю в українських учених, і сьогодні всією країною ми тримаємо за них кулаки», – зазначив Президент.

Нагадаємо, що наразі в світі ліків від коронавірусу немає, натомість медики лікують лише симптоми. На початку квітня у США повідомили про успішні результати вакцини проти коронавірусу, а український президент пообіцяв мільйон доларів за вакцину.

Попередня стаття

“Коронавірус таки був”. У померлої з Почаєва на Covid-19 хворі діти й чоловік

Наступна стаття

Коронавірус: 28 нових інфікованих за добу на Тернопільщині, 578 – в Україні

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.