На COVID-19 обов’язково тестуватимуть медиків і всіх з ознаками хвороби

На коронавірус тестуватимуть медпрацівників, тих, хто має ознаки захворювання, контактували з інфікованими та правоохоронців. 

Обов’язкове масове тестування на COVID-19 Верховна Рада підтримала 7 травня, проголосувавши за законопроєкт №3380.

Тестуватимуть усіх, хто звертається за медичною допомогою з ознаками захворювання, та осіб, які мали контакт із хворим на коронавірус. Також введено регулярне обов’язкове тестування на COVID-19 медичних працівників, задіяних в боротьбі з інфекцією, – пише DW.

Також перевірятимуть співробітників Національної поліції й Національної гвардії незалежно від того, чи мали вони встановлений контакт із хворим.

Крім того, закон передбачає, що особи, які через проведення заходів з недопущення поширення коронавірусу були змушені піти на самоізоляцію, або перебувають у медзакладах, отримуватимуть допомогу з тимчасової непрацездатності у розмірі 50 % середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Можливе залучення лікарів-інтернів до боротьби з COVID-19 на волонтерських засадах.

А медичні працівники, які через боротьбу з коронавірусом лежать у лікарні або перебувають на самоізоляції, отримуватимуть допомогу у розмірі 100 % середньої зарплати незалежно від страхового стажу.

Згідно закону медпрацівник, який помер від коронавірусної інфекції, прирівнюється за статусом до військовослужбовця, смерть якого настала на службі.

Цей закон набирає чинності з дня його опублікування і діє на час карантину та обмежувальних заходів і протягом 2 місяців з моменту їх відміни.

Попередня стаття

На Тернопільщині за добу +8 інфікованих Covid-19

Наступна стаття

“Коронавірусом в районі могли перехворіти ще в грудні”, – медик Козівської лікарні

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.