У Тернополі з 16 травня може запрацювати частина промислових ринків

Частина промислових ринків у Тернополі може запрацювати в суботу. Про це повідомила речниця міської ради Мар’яна Зварич.

Питання про надання дозволу на відкриття об’єктів ринкової торгівлі вчора розглядала робоча група спільно з керівниками ринків і представниками ініціативних груп.

Наразі діяльність ринків (окрім оптових та агропродуктових) заборонена Постановою Кабінету Міністрів України.

Представники ринків спільно з міським головою Сергієм Надалом підписали лист до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

У листі йдеться про прохання розглянути Кабінетом міністрів України можливість надання дозволу на роботу непродовольчих ринків або надання можливості органам місцевого самоврядування самостійно ухвалювати рішення щодо роботи ринків з урахуванням епідеміологічної ситуації в містах.

Попередньо протестувальники підписали звернення.

Учора, 13 травня, на зустрічі з суб’єктами господарювання (ринками) робоча група з’ясовувала статус об’єктів ринкової торгівлі. Сьогодні виїде на ринки, де консультуватиме щодо дотримання заходів безпеки відповідно до рекомендацій епідеміологів.

За результатами роботи групи на засіданні оперативного штабу ухвалять відповідне рішення.

Частина ринків, які відповідатимуть вимогам, зможуть розпочати свою діяльність у суботу. Перелік цих ринків оприлюднять на сайті Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, вчора біля Тернопільської міської ради протестували підприємці та працівники промислових ринків. Люди вимагали, аби їм дозволили працювати.

Попередня стаття

На Тернопільщині +5 випадків COVID-19, один – летальний

Наступна стаття

Через смерть дитини в Тернополі судитимуть двох лікарів

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.