Лікарі Тернопільської районної лікарні та “швидких” забезпечені засобами захисту (Відео)

Медики захищені – волонтери беруть паузу. Гуманітарний штаб Тернопільського району для боротьби з Covid-19 передає медзакладам останні запаси засобів захисту. За два місяці посиленої допомоги вдалося повністю забезпечити тих, хто першими виїжджали на виклики з підозрою коронавірус.

З початку пандемії фельдшерів 3-ї підстанції швидкої рятував один халат на зміну. Їм одним з перших привезли комбінезони, респіратори, щитки. Тепер шість бригад, дві з яких працюють у Тернополі, а чотири в населених пунктах району, мають усе необхідне.

– На перші наші виклики ми виїжджали в одному халаті, після дезінфікували, ставили на сонце і після того знову його одягали, бо був лише один на чергування. Тепер можемо зі щирістю сказати маємо все  і можемо спокійно йти на виклик, обслужити хворого, довести до стаціонару, – завідувачка підстанцією №3 Центру екстреної медичної допомоги Ганна Пелещук. 

Нині епідемія йде на спад, але відмовлятися від захисту не час. Лікарі мають бути впевнені, що за потреби зможуть належно одягнутися й контактувати з інфікованими пацієнтами.

Вкотре шістсот комбінезонів і стільки ж масок отримали три станції швидких. А ще передали десятки респіраторів й щитків.

– Загалом за весь етап роботи Тернопільського гуманітарного штабу було передано десь тисячу триста ось таких одноразових костюмів і декілька тисяч масок захисних для медиків й декілька тисяч одноразових рукавичок. Нехай воно краще зберігається на складі і буде в надлишку, аніж буде дефіцит і лікарі виїжджатимуть без засобів захисту, – заступник голови Гуманітарного штабу Тернопільського району для боротьби з Covid-19 Андрій Цибульський.

Вчасно привезені засоби індивідуального захисту врятували від зараження фельдшерів і водіїв.

– Зі всіх працівників, які працюють на екстреній медичній допомозі у Тернополі не захворів жоден медпрацівник і водій. Ми були в захисті, дякуємо волонтерам за те, що вони нас захистили, – завідувач підстанції №2 «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Богдан Припхан.

Підтримку від гуманітарного штабу краю, очільником якого є народний депутат України Іван Чайківський, не вперше отримують й сімейні лікарі первинної ланки та медики Тернопільської районної лікарні.

– Дуже приємно, повірте, коли є кому подбати про медицину, – в.о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Тернопільського району Галина Соколовська.

– Це чергова допомога для наших медиків Тернопільського району. Сьогодні ми привезли 250 захисних комбінезонів для нашої Тернопільської районної лікарні також 250 захисних костюмів для первинної ланки медицини для наших фельдшерів, для наших амбулаторій, які є в селах, – керівник Гуманітарного штабу Тернопільського району для боротьби з Covid-19 Володимир Болєщук.

Зі зменшення кількості хворих Covid-19 волонтери згортають свою роботу. Та у разі повторного спалаху готові знову гуртуватися й допомагати медикам.

 

 

 

Попередня стаття

Тернополянина, який вивіз крадене авто евакуатором, затримали (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині +9 нових випадків Covid-19, один – летальний

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.