«Від Covid-19 захищені. Тепер подбаємо про медзабезпечення», – ініціатор Гуманітарного штабу (Відео)

Зборівські медики разом з волонтерами Гуманітарного штабу підсумували спільну роботу в боротьбі з Сovid-19. Народний депутат України, автор ініціативи «Безпека лікаря – наша безпека» вдячний лікарям, бізнесу й жителям за згуртованість під час пандемії.

– У Зборівському районі найменше хворих – це заслуга абсолютно всіх, найперше медиків, які власним прикладом показали, як потрібно працювати, це заслуга місцевої влади, священнослужителів, тому що від них теж багато залежало. Також від жителів району, від кожної людини. Тому вам дякую за цю роботу, але ще найбільше спасибі нашому бізнесу, щоб ми не казали, без фінансового ресурсу, який виділив бізнес на боротьбу з Covid-19 нам би не вдалося все те, що зробили, – каже Іван Чайківський.

Лікарі кажуть, без допомоги Гуманітарного штабу вистояти було б дуже важко. Завдяки засобам захисту почувалися в безпеці.

–  За моїми підрахункам ми могли б протриматися тиждень-два, а далі я не знаю, щоб це було. Ніде в продажі не було засобів індивідуального захисту. Тому ваша допомога, оця перша, яку привіз Ігор Богданович, нас не те, що втішила, ми розправили плечі й почали себе зовсім по-іншому почувати, – директор КНП «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Андрій Кабарівський.

Кошти, зібрані на засоби захисту лікарів, витратили не всі. Решту планують спрямувати на медичне забезпечення, корисне всім жителям району.

– Силами корпорації «Агропродсервіс» зібрали 690 тисяч, які акумулюються на рахунку Червоного Хреста. Сьогодні ми витратили близько 400 тисяч на засоби індивідуального захисту, які були роздані медикам усіх рівнів. Залишилося ще 280 тисяч, це той залишок, який ми розуміємо, необхідний, потрібно бути на сторожі і за потреби знову боротися з пандемією, – розповів керівник Гуманітарного штабу у Зборівському районі Ігор Яворський.

– Місія коштів, які були зібрані, – порятунок життя людей, тому ці кошти, які сьогодні залишилися, будуть направлені знову на основну ціль. Ми нині дали завдання медикам, щоб вони визначилися, що потрібно придбати для району і для якої лікарні, аби куплений медичний апарат служив громаді цілого району, – зазначає народний депутат України, автор ініціативи «Безпека лікаря – наша безпека» Іван Чайківський.

За словами директора КНП «Зборівська центральна районна лікарня» Богдана Зембри, в останні роки дуже мало коштів вкладали в медицину. А проблем є чимало від модернізації самих відділень до забезпечення високотехнологічним обладнанням для надання медичної допомоги. Окрім корона вірусу, каже, є багато захворювань,

– Тепер головне питання як їх правильно використати і, я вважаю, треба думати про майбутнє. В останні роки в медицину вкладали дуже мало коштів, коронавірусна інфекція, як лакмусовий папірчик це проявила і всім стало зрозуміло. Звичайно, є дуже багато проблем від модернізації самих відділень до забезпечення високотехнологічним обладнанням для надання медичної допомоги, – директор КНП «Зборівська центральна районна лікарня» Богдан Зембра.

Незабаром лікарі повідомлять Гуманітарний штаб про спільне рішення. Після придбання необхідного, волонтери беруть паузу.

Попередня стаття

На швидку – без ознак життя. На Тернопільщині померла 3-річна дівчинка

Наступна стаття

У Тернопільській області за минулу добу +14 інфікованих Covid-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.