Про зустріч домовлялись, на бійку не сподівались. 17-річний Євген з Підгаєччини розповів про сільські розбірки (Відео)

17-річний Євгеній з села Гнильче оговтується після другої операції. Його десять днів тому привезли після побиття до обласної лікарні з переломами черепа. Хлопця сильно боліла голова, не міг рухати правою рукою і ногою. У перший день медики оперували його вісімнадцять годин.

– Перша операція була ззаду, витягували осколки, тепер тут дірка розміром п’ять копійок. Сказали, що й тут потрібно буде ставити пластину, але, можливо затягнеться й обійдеться, – розповідає мама потерпілого Зоряна Цяпало.

У ніч 25-го травня Євген з двома товаришами зустрічався з молодиками з сусіднього села. Ті приїхали двома автомобілями, довго не розмовляли й одразу взялись за дерев’яні бити. 20-річному Петру вдалося втекти. Нині хлопець показує місце сутички.

– Ми підійшли троє і почали розмовляти, битів ми не бачили, не думали, що таке може бути. Один зразу наніс удар Володі чи Євгену, не пам’ятаю, і крикнув хлопці. Всі одразу вибігли з машин, – товариш потерпілих Петро.

Чужинців було з десяток. За лічені хвилини юнаків від гамселили й втекли. Закривавленого й побитого Євгена Данилюка батьки везли до райлікарні. Дорогою хлопець втрачав свідомість. Медики забрали в реанімаційне відділення, а згодом направили в обласну лікарню. 22-річний Володимир Душняк після побиття добрався додому сам. Мама побачивши сина, перелякалася.

– Дуже був страшний, але він того не відчував, йому просто здавалося, що його просто вдарили, я кажу викликаю поліцію, а він каже не викликайте, то все пройде, – мама потерпілого Марія Душняк.

У хлопця медики діагностували черепно-мозкову травму, перелом черепа, лицевих кісток, забої. Нині хлопець уже вдома, та рани загояться ще не скоро.

– Ну як так по-звірськи побити дітей. Якби була б якась суперечка, билися кулаками, а то мати бити й ще кажуть якісь залізяки. 

З одним нападником 17-річний Євген знайомий, з ним спілкувався напередодні, запитував чому приїжджає в їхнє село. Той відповів, що приїде й пояснить.

– Я з ним бачився день перед бійкою, він був моєму селі, приїжджав до якоїсь дівчини. Я з ним говорив і він поїхав. Наступного дня я з ним здзвонився і питав чого приїжджає в село. Він сказав, що приїде і поговоримо. Приїхав не сам і навіть не став говорити, зразу почали бити, – розповідає потерпілий Євген Данилюк.

Поліціянти затримали 22-річного Володимира з сусіднього села Яблунівка. Зараз хлопець в слідчому ізоляторі, йому загрожує позбавлення волі до восьми років.

– Компанія, яка нанесла тілесні ушкодження налічувала приблизно 10-12 осіб, але тілесні ушкодження двом наніс один чоловік, він встановлений і відомий, сьогодні йому обирають міру запобіжного заходу в суді, – речник ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета.

Затриманий живе з татом. Сусіди кажуть, хлопець хазяйновитий, такому вчинку дивуються.

– Ніби нормальний хлопчина і добрий, бо й до Польщі їздив, і заробляв гроші, старався, щоб дрова тато мав, а що йому на голову найшло, я не знаю, – каже сусідка затриманого Мирослава.

Батьки потерпілих переконані, карати треба усіх, хто брав участь в розбірках. Інакше бійки повторюватимуться.

Попередня стаття

Дідусь просить врятувати онука. На Тернопільщині 1-річному хлопчику потрібна операція

Наступна стаття

Завтра в будинках тернополян тимчасово вимкнуть світло. Адреси

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.