З 22 червня в Україні посилюють карантин. За порушення штрафуватимуть

З 22 червня в Україні посилюють контроль за дотриманням карантину. Таке рішення ухвалив Уряд через різке збільшення хворих на коронавірус.

Карантинні заходи будуть посилюватись у тих областях, де цього вимагає ситуація. Якщо не дотримуватись всіх протиепідемічних вимог, то ймовірний сценарій повернення до більш жорсткого карантину. Про це раніше повідомив Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, – передає УНН.

На переконання Віктора Ляшка, з 22 червня відбувається не пом’якшення, а посилення карантинних обмежень там, де це необхідно. Згідно з урядовою постановою, значно посилюється роль головного санітарного лікаря області. За його поданням обласна комісія може розглядати питання про закриття окремих населених пунктів чи напрямів діяльності, – йдеться у повідомленні пресслужби Уряду.

Віктор Ляшко порадив уникати скупчень людей як у приміщеннях, так і на вулиці. Якщо цього неможливо уникнути – одягайте захисну маску.

Головний санітарний лікар нагадав, що у громадському транспорті людина також повинна перебувати у масці, а кількість пасажирів має становити не більше ніж 50% числа місць для сидіння. За цим повинні стежити перевізники.

За що штрафуватимуть

  • За відсутність захисної маски у громадських місцях (зокрема в транспорті) – штраф 17 000 гривень.
  • Власників закладів, які не дотримуються карантинних правил, каратимуть штрафом від 170 000 до 340 000 гривень.

Нагадаємо, Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

Фото: pixabay.com

Попередня стаття

На Тернопільщині вірусом COVID-19 інфікувались ще 40 людей

Наступна стаття

Зірвані дахи й затоплені будинки. Негода наробила біди на Тернопільщині (Фото/Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.