«Бізнес вдома – це національна відповідальність», – підприємець Володимир Болєщук (Відео)

– Тут у нас зберігаються квіти, це найпотаємніша кімната для квітів, холодильна камера, – підприємець Володимир Болєщук.

Тернопільський підприємець, депутат обласної ради Володимир Болєщук відкриває двері у «серце» свого бізнесу. Тут, у холодильній кімнаті, цвіте літо.

Бачите, оце дуже гарний сорт Сара Бернар, це Ред Сара Бернар, це Джуліс Еліа, – підприємець Володимир Болєщук.

Перше, що Володимир з гордістю показує журналістам, півонії, які виростив цього року на своєму городі. Поруч них – квіти інших тернопільських господарів.

– А тут наше місцеве виробництво, альстромерія, дуже гарна квіточка, це господарство в Лановецькому районі її вирощує. Також вони вирощують таку чарівну сантадеску, – підприємець Володимир Болєщук.

У сусідній кімнаті – троянди українського виробника. Проте частка вітчизняних рослин у магазині «Флорія» поки в меншості, зізнається Володимир. На жаль, не можуть наші підприємства конкурувати з європейськими ринками.

– На це все потрібні час і технології, ми вчимося, тому що голландці дуже передові у своїх технологіях вирощування, – підприємець Володимир Болєщук.

Та зараз все більше українців, які повернулись з-за кордону, де працювали в квітковому господарстві, пробують застосувати досвід вдома. Купувати в них квіти затратніше, каже Володимир, але розуміє, це внесок в те, які медичні послуги отримує його сім’я та яку освіту матимуть його діти.

– Наша компанія упродовж п’яти років займається гуртовим продажем, ми підтримуємо наших українських виробників, які виробляють продукцію тут, – підприємець Володимир Болєщук.

Розвивати квітковий бізнес в Україні важко, зізнається господарник. Перша проблема – спосіб вирощування. Він є комерційною таємницею закордонних виробників. Друга – кредити для вітчизняних підприємців дуже дорогі через свої відсоткові ставки.

– Інвестиції, які потрібно сьогодні вкласти, дуже великі, і сьогодні в Україні немає дешевих грошей, щоб посадити мільйон тюльпанів і до 8 березня виростити. Дорогі енергоресурси, і побудувати тепличне господарство практично нереально, – підприємець Володимир Болєщук.

Попри складнощі Володимир вкладає у розвиток свого господарства й підтримує тих, хто наважився будувати бізнес в Україні.

Кожна людина повинна розуміти: працюючи тут, виробляючи і купуючи український товар, ми підтримуємо свою країну, – підприємець Володимир Болєщук.

Аби збільшити частку українських квітів на ринку Тернопілля, засадив грядки на своєму подвір’ї півоніями, гладіолусами та хризантемами.

– Гладіолуси я вирощую вже впродовж п’яти років. Цього року ми закупили найбільшу кількість цибулин голландської селекції. Тут посаджено 13 725 цибулин гладіолусів, – підприємець Володимир Болєщук.

Володимир жартує: на місці, де нині ростуть гладіолуси, планував встановити альтанку, але власний врожай – це ще більше задоволення.

– Тут планувалася по проекту в мене відпочинкова зона. Коли після важкого дня ввечері приходиш, чи поливаєш, чи просто проходишся, дивишся, якусь травичку вириваєш, яка не в тому місці росте. Ну, це реально відпочиваєш, – підприємець Володимир Болєщук.

Володимир, як і більшість українських підприємців, мріє, що врешті в державі запрацюють механізми підтримки місцевих виробників. Тоді він побудує телицю та зможе вирощувати квіти для своєї мережі весь рік.

– Якщо сьогодні держава повернеться до малого підприємництва лицем, дасть йому дешевий кредит, щоб кожен зумів побудувати теплиці, то є шанс, що цей малий бізнес буде процвітати, – підприємець Володимир Болєщук.

А поки закочує рукави і працює в тих умовах, які є на ринку. Бо опустити руки – це здатись, а він вірить, що українці варті кращого майбутнього.

Попередня стаття

Результати і плани: сто днів роботи голови Тернопільської ОДА Володимира Труша (Наживо)

Наступна стаття

У Тернопільській області – 32 нових випадки коронавірусу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.