Тернопільські священнослужителі закликали депутатів не скасовувати уроків християнської етики

Очільники християнських конфесій Тернопільської області закликали депутатів не скасовувати уроків християнської етики в школах краю. Священнослужителі від ПЦУ, УГКЦ та християни-євангелісти звернулись до депутатів на 14 сесії Тернопільської облради.

– Нас спонукало прийти хвилювання за майбутнє нашого народу. Дуже важливо зараз, як ми виховаємо молодше покоління. Це залежить від родини і від освіти, яка не тільки навчає, а й виховує. Нас хвилює те, що в Києві хочуть усунути з викладання урок християнської етики. Просимо вас не бути байдужими до нашого прохання. Це голос не тільки голів конфесій, а й наших вірних. Можна знати багато мов, фізику та математику, але хто буде цими знаннями користуватися, чи вони підуть на добро, чи на зло для суспільства, – сказав владика Димитрій (Григорак) Бучацької єпархії УГКЦ.

Також до представників влади звернувся владика Нестор Тернопільської єпархії ПЦУ:

– Ми – християни, але питання, якої якості це християнство, неодноразово викликало занепокоєння всіх церков. Якщо ми бажаємо мати краще завтра для нашого народу, то повинні стати на захист сімейних цінностей. Виховання без моральних основ – ризиковане. Церква закликає підтримати ці навчальні програми.

На прохання очільників церков, предмет «Християнська етика» у школах Тернопільщини мають викладати з 1 по 11 класи, а в старших класах ще й новий предмет – «Основи сім’ї».

Депутати  облради підтримали священнослужителів та звернулись до Міністерства освіти і науки України щодо збереження предмету «Християнська етика» у програмі закладів загальної середньої освіти України. Отже, уроки християнської етики в школах області не відмінятимуть.

Попередня стаття

У Тернополі коронавірусом захворіли п’ятеро вихованців дитсадка № 6

Наступна стаття

Сезон кліщів: як захиститись від хвороби Лайма

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.