Горби на асфальті. Дорогу попри села Тернопільського району розбивають вантажівки (Відео)

Асфальт поповз. Дорога місцевого значення поблизу сіл Мишковичі, Миролюбівка, Лучка, Настасів і Микулинці руйнується від інтенсивного руху  й надмірної кількості вантажівок. Вже місяць цим шляхом курсують автівки на Заліщики і звідти, бо поруч відбувається Велике будівництво дороги державного значення М-19. Від системного навантаження і сонця на трасі поблизу сіл утворюються величезні горби. Їх водії оминають, як можуть.

– Ті грузові машини витискають асфальт на боки, отак, попри обочину, робляться горби. Нищать дорогу. Ну, я не знаю, чи хто відремонтує її тепер, – каже житель села Мишковичі Ярослав.

Інтенсивний рух  дошкуляє не лише кермувальникам, а  й пішоходам. Люди твердять, тепер дорога ще небезпечніша.

– До того, як тут ще не перекрили об’їзної, було спокійніше набагато. Аварій менше було. Вони, як танки гружоні, і навіть чути під ногами, як трясеться земля коли ті вантажівки їдуть, – каже житель села Лучка Олег.

Вибоїни на шляху через Мишковичі усували 5 років тому, відтоді здійснюють технічний нагляд. Та капітального оновлення ділянка в десяток кілометрів не бачила з двотисячних, – розповідають у Службі автомобільних доріг. Коли її знову лататимуть і чи допоможе тут ямковий ремонт, прогнозувати не  беруться.

– На цей час всі дороги ми не можемо одночасно включити в плани проведення робіт. У нас мережа 1,5 тисячі кілометрів, а ми запланували зробити 162 кілометри тільки цього року. В наступних роках вони обов’язково будуть включені, тільки ми плануємо відповідно до стану дороги на цей час, – розповів в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

Ремонт дороги Тернопіль-Заліщики фірма-підрядник планує завершити у вересні. Доти жителям сіл доведеться потерпіти. Люди побоюються: за цей час дорога перетвориться в суцільні ями та ребра.

– Якшо ще місяць, то дороги не буде в Мишковичах, тому що перегруз повний, – житель села Мишковичі Іван.

Коли на Тернопільщині завершиться Велике будівництва і транспорт знову поїде оновленою трасою, сільський шлях вже може стати бездоріжжям. Тому люди вимагають вже сьогодні подбати про ремонт їхньої дороги. Інакше суспільно-важлива траса для мільйонів обернеться поламаними автівками для тих, кому жити в селі.

Попередня стаття

«Об’єднання сіл у Великоберезовицьку громаду – шанс для розвитку», – Андрій Галайко

Наступна стаття

У Тернополі протестують ресторатори. Вимагають дозволу працювати вночі (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.