«Великоберезовицька ОТГ має всі шанси стати успішною», – ініціатор створення Іван Чайківський

П’ять років боротьби задля перспектив громади. У жовтні цьогоріч по сусідству з Тернополем повноцінно запрацює Великоберезовицька ОТГ. Шлях до її заснування був нелегким. Цьому передували тривалі суперечки та дискусії. Значна частина людей відстоювала самостійність громади, а дехто був “за” приєднання до обласного центру. Народний депутат Іван Чайківський разом з командою підтримував її утворення з перших днів реформи децентралізації.

Пів року тому актив сіл, місцеві депутати та народний депутат Іван Чайківський зуміли відстояти окрему громаду з центром у Великій Березовиці.

– Ми провели опитування серед жителів Великої Березовиці. З 1 200 жителів 77, 8 % висловилися за окрему Великоберезовицьку громаду, тоді, правда, йшлося за Південну ОТГ. Я завжди був і залишаюся на боці людей, тому зробили максимум для створення Великоберезовицької громади, – каже народний депутат України, депутатська група «За майбутнє» Іван Чайківський.

Захищав бажання більшості жителів південних населених пунктів господарювати на місцях й голова районної ради Андрій Галайко. Наголошував, громада може розвиватися сама, а з Тернополем варто будувати партнерські відносини.
У квітні Кабінет Міністрів завершив формування об’єднаних територіальних громад. Згідно з перспективним планом у нашому краї діятиме п’ятдесят п’ять повноцінних ОТГ. Серед новоутворених, експерти відзначають особливі перспективи Великоберезовицької. До її складу увійде 13 сіл разом з Настасівською громадою, створеною два роки тому. Шанси для розбудови, впевнений Іван Чайківський, є.

– Є багато підприємств, які розвиваються тут на території, є потужні агропромислові підприємства на території громади, які теж розвиваються. Громада нині має усі можливості для серйозного, потенційного розвитку. Думаю, новий депутатський корпус, голова зроблять все, щоб кожен житель громади почував себе частинкою громади й був гордим, що живе в цій громаді, – каже нардеп Іван Чайківський.

Нині жителі чекають можливості обрати нового голову та депутатів і сподіваються на позитивні зміни.

– Ми б хотіли, щоб нарешті добудували школу, бо початкова замаленька. Дітей возити до Тернополя важко, – жителька Великої Березовиці Тетяна.

Успішне майбутнє громади, каже народний депутат, можливе з керівниками, які знають, як розбудовувати свій край.

Попередня стаття

Зборівчани в День міста написали, яким бачать майбутнє громади (Відео)

Наступна стаття

Тернопільщина за крок до “червоної” зони через зростання Covid (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.