«Covid-19 – у наступ, а ми далі не знаємо, як боротися», – Петро Ландяк

Від понеділка, 7 вересня, Тернопіль та дев’ять районів області в «червоній» зоні карантинних обмежень. Хворих на Covid-19 щодня більшає, станом на сьогоднішній ранок додалося майже дві сотні – 192. Тернопільщина не готова боротися з пандемією, каже голова ГО «Українська народна варта», депутат міськради Петро Ландяк.

У червні депутату міськради довелося боротися з недугою. Через два місяці позитивний результат коронавірусу підтвердили у п’яти бухгалтерів. Петро Ландяк уже знав з чим стикнулися його працівники, тож намагався допомогти: консультувався у різних інфекціоністів, дізнавався про призначення сімейних лікарів.

– Переважна більшість сімейних лікарів не знають алгоритму лікувань!!! Вони не знають великої потреби питного режиму. Я також лікувався в домашніх умовах, і лікар-інфекціоніст першим завданням зобов’язала мене пити «ТОННАМИ ВОДУ». Я випивав за добу 3-4 літри води, в тому числі з розчином соди, 3-4 стакани по 200мл. Оскільки найголовнішою проблемою цієї хвороби є порушення системи згортання крові, що спричиняє небезпечні для життя людини тромбози судин – лікар відразу призначила мені необхідні препарати. Підкреслюю відразу!!! А антибіотики при вірусних хворобах потрібно приймати НЕ ВІДРАЗУ, а на 4-5 днів від початку хвороби. Так каже наука, якої видно не знають сімейні лікарі, – ділиться Петро Ландяк.

Працівники, розповідає депутат, одразу розпочали лікування. Майже усі перенесли недугу в легкій формі, четверо уже працюють, а п’ята чекає на повторні результати ПЛР. Нині Петро Ландяк не розуміє чому обласне і міське управління охорони здоров’я не проводять навчань, не обмінюється досвідом, чому медики досі виїжджають на виклики не захищеними.

– В останній понеділок я викликав швидку для допомоги людині, яка біля першої міської лікарні втратила свідомість. На мій виклик приїхала бригади з трьох осіб і лише лікар був у костюмі, а медсестра і водій у звичайному особистому одязі. А коли я запитав чому так, то медсестра мені відповіла, щоб я ще запитав, ЯКА В НЕЇ ЗАРПЛАТА? Я зрозумів, що така, якої нашим місцевим високопосадовцям вистачає на одну, максимум дві, вечері в ресторані!!! – пише депутат міськради.

Нині Петро Ландяк написав звернення до обласної та міської влади. Каже, більшість чинних чиновників потрібно «в шию гнати». Це потрібно зробити на виборах 25 жовтня.

ЖАХ не від COVID, а від ВЛАДИ?Ми бачимо, як останніми днями "пішов у наступ" Covid -19. А наскільки ми, українці,…

Опубліковано Петром Ландяком Пʼятниця, 4 вересня 2020 р.

Попередня стаття

Covid-19 на Тернопільщині: погіршення ситуації та дотримання карантинних вимог (Наживо)

Наступна стаття

Підприємці Теребовлянщини протестують проти закриття ринків (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.