В Україні оновили рівні епіднебезпеки. «Червоний» – лише в Тернополі та Бережанах

Тернопіль та Бережани потрапили до “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань ТЕБ та НС на позачерговому засіданні 24 вересня.

За словами очільника МОЗ Максима Степанова, у цих містах з 28 вересня буде заборонено:

  • посадку пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення (висадка можлива);
  • прийом відвідувачів суб’єктами господарювання у сферах культури, кінотеатрів, закладів громадського харчування, ТРЦ, інших закладів розважальної діяльності, спортзалів, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення,
  • відвідування закладів, що надають соціальні послуги, окрім тих, що надають послуги екстрено.

Заборона не поширюється на торгівлю продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, ліками, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами, насінням і садовим матеріалом, банківська і страхова діяльність, медична, ветеринарна практика, діяльність автозаправного комплексу, обслуговування та ремонт транспортних засобів, техобслуговування, реєстраторів розрахункових операцій, діяльність із ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого користування, об’єктів поштового зв’язку.

До “помаранчевої” зони віднесли:

  • міста Кременець та Чортків, Бережанський, Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Зборівський, Козівський, Кременецький, Лановецький, Монастирський, Підволочиський, Підгаєцький, Теребовлянський, Тернопільський, Чортківський та Шумський райони Тернопільської області.

У “жовтій” зоні Тернопільщини немає.

Як зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, за новими критеріями віднесення до “червоної” зони відбувається, якщо захворюваність у 5 разів вище середньої по Україні за останні 14 днів. Найвищий показник інцидентності за останні 14 днів на рівні району продовжує демонструвати місто Бережани Тернопільської області – понад 688 випадків на 100 тисяч населення, що у понад 17 разів перевищує базовий показник (40 на 100 тисяч населення) та в 6 разів – середній по Україні.

Попередня стаття

Через ДТП біля Тернопільської ОДА утворився великий затор (Фото)

Наступна стаття

На Тернопільщині +248 інфікованих COVID-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.