На Тернопільщині відзначили кращих працівників професійно-технічної освіти (Відео)

80 років професійно-технічній освіті. З нагоди свята кращих працівників галузі відзначили у Вишнівецькому замку.

Нагороди та грамоти отримали вчителі, наставники і майстри виробничого навчання.

Усе моє життя пов’язане з професійно-технічною світою. І навіть зараз я продовжую працювати. Свій досвід і вміння віддаю професійно-технічній освіті. Робітничі професії залишаються актуальними на всі роки і сьогодні, незважаючи на складнощі, особливо фінансові, профтехосвіта Тернопільщини збереглася, – завідувач кабінету НМЦ ПТО в Тернопільській області, заслужений працівник освіти України Валерій Дзюблюк.

Найбільша нагорода для педагогів – це їхні студенти, які досягнули успіху.

Протягом багатьох років наші навчальні заклади підготували для різних галузей економіки мільйони робітників, які працюють на різних підприємствах області та України, – директор навчально-методичного центру ПТО в Тернопільській області Леся Гордійчук.

– Фактично в Вишнівці можемо відзначати і 100 років професійного навчання, тому що в 20-х роках тут було створене ремісниче училище. Статус ліцею ми рахуємо з 1963 року і працюємо до сьогодні,  – виконуючий обов’язки директора Вишнівецького професійного ліцею Едуард Сидор.

Будівельні, харчові, сільськогосподарські професії – основа майбутнього, – переконаний Любомир Крупа.

Ми перебуваємо в Вишнівецькому замку, в родинному гнізді Вишнівецьких. Бачимо, що ремісничі професії якраз зробили оцю красу, вони передаються з покоління в покоління, і я вважаю, що сучасна профтех освіта розвивається завдяки оцим традиціям, які збережені і примножені, – заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа.

Робітничі спеціальності нині потрібні на ринку. Головне завдання, кажуть освітяни, втримати фахівців у країні.

Попередня стаття

Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» – у четвірці лідерів на Тернопільщині, – соціогрупа «Рейтинг» (Відео)

Наступна стаття

Як розвиватиме Лановецьку ОТГ, – Дмитро Харчук (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.