Для школи в Гримайлові та Хоросткові закупили обладнання для харчоблоку їдалень

Здоровий раціон у новому харчоблоці. Для Гримайлівської опорної школи придбали сучасну духовку, холодильник, посудомийну машину та м’ясорубку. Незабаром обладнання встановлять в оновленій їдальні, бо досі там прилади й устаткування минулого століття.

– Це обладнання, яке замовляли влітку було єдиною надією покращити матеріально-технічне забезпечення харчоблоку і покращити сам процес приготування їжі, – директор Гримайлівської опорної школи Віталій Капелюх

Нині в опорній школі навчається 257 учнів з дванадцяти сіл, більшість з них обідають в навчальному закладі. Закупити обладнання вдалося завдяки урядовій програмі «Спроможна школа» ініційованою першою леді Оленою Зеленською, пізніше її підтримали голови облдержадміністрацій.

– Завдяки ініціативі Ігоря Сопеля ми зробили наш заклад опорним. Це дало нам змогу закупити новий автобус для цієї школи, який буде довозити дітей з окружних сіл і новий харчоблок, який був закуплений у спів фінансуванні, 10 % наших і 90 % від держави, – виконуючий обов’язків голови Гримайлівської громади Андрій Мамчур.

Тепер нове обладнання і в Хоростківській школі. Трьом поварям готувати стане легше, а страви стануть кориснішими. У Хоростківській школі-гімназії навчався Ігор Сопель, який у 2019-2020-х роках був головою ОДА. Тоді рідний навчальний заклад разом п’ятдесятьма школами області вносив в перелік для оновлення харчоблоків. Привезли устаткування, каже, як подарунок до ювілею, який школа святкує цьогоріч.

– Це дуже правильна програма, бо не секрет, що в багатьох школах обладнання ще стоїть двадцятого століття і, щоб дійсно наші діти правильно і здорово харчувалися, треба починати з самого обладнання, – голова облдержадміністрації 2019-2020 рр., кандидат в депутати облради Ігор Сопель.

Аби закупити приладдя для харчоблоків виділено одинадцять мільйонів гривень. Чимало шкільних їдалень його отримали і вже готують за новим меню.

– Таке обладнання можуть отримати заклади, де є більше двохсот учнів, в першу чергу це стосувалося опорних закладів, а потім усіх решти. Обладнання сучасне, нове, кожен навчальний заклад обирав те, яке актуальне і необхідне для їхньої кухні. Маємо розуміти, що таке обладнання використовують для того, щоб отримати якісну їжу зі збереженням вітамінів і є легкою у приготуванні, – начальниця управління освіти та науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Окрім підтримки здорового харчування діток, за сприяння Ігоря Сопеля розпочали масштабну реконструкцію опорної школи в Хоросткові у рамках програми Президента «Велике будівництво». Нині оновлення школи всередині, яку відвідує близько шістсот учнів зі всієї громади, продовжує і теперішній голова облдержадміністрації Володимир Труш. Також кандидат у депутати облради від політичної партії «Слуга Народу» Ігор Сопель долучався до побудови дороги від Хоросткова до села Хлопівка. У планах каже, будівництво решти місцевих шляхів.

Попередня стаття

У Тернополі бабуся вчинила самогубство

Наступна стаття

Відтягнув на город і ліг спати. На Тернопільщині чоловік вбив сусіда

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.