Алла Стечишин: «Нульова ставка ПДВ на продукти – необхідність!»

Зниження ставки ПДВ на харчові продукти допоможе здешевити їх. У нинішній ситуації пандемії, загрози масштабного вторгнення в Україну північного агресора, нашим громадянам вкрай важко. Люди часто піддаються паніці через нестабільність, – вважає депутатка Тернопільської обласної ради від партії «За майбутнє» Алла Стечишин.

Бачимо, що ціни на товари першої необхідності щоразу зростають, гривня знецінюється, наближатися інфляція. Українські виробники – на межі виживання через високу вартість енергоносіїв, високі податки. Аграрії з острахом входять у новий сезон, адже лише міндобрива зросли у два з половиною рази. В Україні потрібно зменшити податкове навантаження як для виробників, так і для переробників, лише тоді вдасться зменшити ціни на харчі, – вважає депутатка.

До зниження податку на харчі вдаються і в Європі. Це необхідність часу, щоб сім’ї могли прохарчуватись. Жінка розповідає, що кілька років тому гостювала в Німеччині, тоді дивувалась, що на різні товари у них різна ставка ПДВ: головна – 19%, а знижена – 7% від вартості товарів і послуг.

– Що маємо нині в Україні? Зростає собівартість м’яса, молока та інших продуктів, стає непросто утримувати господарства. Для розвитку бізнесу вони змушені брати кредити, які не в силі сплачувати. Це призводить до зменшення обсягів виробництва, скорочення працівників, до тимчасового призупинення роботи, зменшення надходжень до бюджету громад. А громади виживають саме завдяки податкам і сплаті оренди.
Підтримую запровадження нульового ПДВ для продовольчих товарів, адже від цього залежить добробут українців. Якщо людина може придбати харчі чи інші потрібні товари для своєї сім’ї, то вона спокійна, впевнена у завтрашньому дні, – зазначає Алла Стечишин.

Попередня стаття

Допоможіть врятувати молоду маму двох дітей

Наступна стаття

Ігор Рогальський: «Дотримання стандартів потребує інновацій, тож ми постійно розвиваємось»

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.