На Тернопільщині виявили 24 нелегальних працівників (Відео)


Нелегальне працевлаштування – дорога в нікуди. Ні на оплату лікарняних, ні на оплачувану відпустку такий працівник розраховувати не може. Не може він розраховувати і на достойну пенсію за віком. Також не легалізовані працівник невигідні для роботодавця. За них доведеться платити шалені суми штрафів.

 

– Штрафи чималі  – 96 тисяч за одного виявленого нелегального працівника. Це досить велика сума штрафу, які застосовуються і за нашим поданням, – каже заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Тернопільській області Володимир Брутко.

 

Лише минулого року інспектори праці на Тернопільщині виявили 24 незареєстрованих працівників.

 

– Минулого року нами було виявлено 24 нелегально зареєстрованих найманих працівників. Відповідно були відпрацьовані всі документи, накладені фінансові санкції відповідно 265 статті, яка передбачає стягнення у вигляді 30 мінімальних доходів, – каже заступник начальника управління Держпраці у Тернопільській області  Сергій Ващук.

 

Проблеми працевлаштування обговорили під час семінару в обласному центрі зайнятості. Кажуть у Тернополі є робота з гідною заробітною платою.

 

– Лише на початку цього року 2,5 тисяч роботодавців запропонували 8,5 тисяч вакансій. Станом на 1 березня 2018-го року актуальними були понад 2000 вакансій. У Тернооплі є робота, де заробітна плата 15-20 тисяч. І це добре, бо завдяки таким працедавцям та офіційному працевлаштуванню  тернополяни не емігрують закордон, – підсумовує директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Попередня стаття

Хотів врятувати від впливу матері, – батько пояснив викрадення дівчинки з тернопільської школи (Відео)

Наступна стаття

У Збаражі пропонують півтори тисячі гривень кожному, хто прийме безпритульного собаку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.