Вулицями Тернополя знову їздять маршрутки (Відео)


 

Пригрозили розірванням договору, і вулицям Тернополя знову їздять маршрутки. Після довгих дискусій чиновники не дослухались до вимог перевізників підняти ціну, хоча б до 7 гривень і змусили їх дотримуватись угоди.

 

Секретар транспортної комісії Тернопільської міської ради Віктор Генсерук зазначає, що згідно затвердженого плану руху, перевізник порушив свої обов’язки. Також додає, в разі потреби, угоду можна розірвати в односторонньому порядку.

 

Тож сьогодні Тернополем знову курсують автобуси із ціною у 5 гривень, яка діяла тиждень тому. Та пасажирів поменшало.

 

Тернополяни кажуть, що вони не противники тролейбусів і готові чекати до тих пір, поки їх не буде.

«Я думаю, що маршрутки взагалі не потрібні, тому що у водіїв таке ставлення до пасажирів, якого я ще ніде не зустрічала», – повідомила пані Олександра.

 

Водії говорити з журналістами не хочуть.

Перевізники твердять, тариф у 5 гривень, збитковий, тож разом з чиновникам підраховують рентабельність. А ще звинувачують владу у повільному повернені коштів за перевезення пільговиків.

 

Перевізник Андрій Намака зазначає, що зараз є недофінансування на пільгові перевезення близько півтора мільйона гривень.

«Прохання перевізників при розгляді бюджету на наступний рік, виділити 40 мільйонів з бюджету на компенсацію витрат пільгових перевезень. Це буде тільки 66% від потреби», – додав перевізник Андрій Намака.

 

В свою чергу обіцюють возити учні за півціни і у вихідні. А кількість поїздок для пенсіонері просять обмежити, до двох в день.

 

 

Попередня стаття

На Чортківщині у пожежі згорів власник будинку

Наступна стаття

На “теплі кредити” для ОСББ виділили додатково 100 мільйонів гривень

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.