На Тернопільщині запрошення на вибори приходили померлим

Проект TERNOPILTIME

Два випадки, коли запрошення на вибори приходили померлим, зафіксувала Громадянська мережа «Опора» на Тернопільщині. Окрім цього, у списках виборців було виявлено ряд інших неточностей.

 

Як повідомила омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі «Опора» в області Ольга Мазаєва, – списки виборців не були перевірені завчасно. «Ми отримали ситуацію з недостовірними даними у списках виборців, з деякими проблемами з реєстрами прямо перед виборами довелося розбиратися. Тому маємо ряд питань до всіх учасників, які мали право перевіряти списки і цього не зробили».

 

 

Більше ста повідомлень про порушення законодавства на виборах Президента України зареєструвала поліція на Тернопільщині від початку виборчої кампанії, яка розпочалася 31 грудня. Також за результатами перевірок поліцейські склали 36 адміністративних протоколів, відкрито 2 кримінальних провадження, – про це повідомив начальник Нацполіції області Олександр Богомол. Безпосередньо під час виборів Президента України, 31 березня, в області працюватиме 1800 поліцейських.

 

«На окружних виборчих комісіях працюватиме по 10 поліцейських. Також в день голосування будуть задіяні підрозділи Нацгвардії, вибухо-технічна група, яка зможе відреагувати на будь-яке повідомлення про замінування або виявлення небезпечних предметів, слідчо-оперативні групи, групи реагування патрульної поліції, криміналісти. Ми надіємось, що цих сил і засобів буде достатньо для того, щоб реагувати по кожному округу на ті небезпеки, які виникатимуть. В обласному центрі залишаються працювати дві групи управління «Корд», які за потреби оперативно виїжджатимуть у будь-яку точку області, щоб надати відповідну допомогу», – розповів Олександр Богомол.

 

Поліція наголошує: у разі виявлення небезпечних ситуацій чи порушень під час виборчого процесу, варто відразу телефонувати за номером 102.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Жителів Тернопільщини вчили вправлятися зі зброєю (Відео)

Наступна стаття

“Міс Тернопіль 2019” стала 17-річна студентка (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.