За сортування сміття беруться в Козові

Фото з відкритих джерел

Навчитися правильно сортувати сміття просять жителів Козови Тернопільського району. Відповідне звернення розмістили на сторінці у соціальній мережі Facebook «Ми за чисту Козову». У ньому, зокрема, йдеться:

«Шановні жителі нашого містечка! Звертаюсь до Вас з пропозицією, ще раз нагадати, як маємо правильно сортувати сміття. Пластикові контейнери призначенні для скла та макулатури (сині – макулатура), (зелені – скло та метал), а великий контейнер (жовтого кольору) – для пластику. Сьогодні була шокована: контейнер, призначений для пластикових пляшок – наповнений використаними підгузками. Ми хочемо у Європу?! Там за такі дії людина б заплатила штраф, і до кінця життя думала б, як і куди правильно кидати сміття. Акції, що проводили школярі, проповіді священників у церкві мабуть на марне. Ми б’ємося у груди і кажемо, що патріоти. То будьмо ними!!! Не кидаймо сміття по посадках, цегельнях, різних закутках. Щотижня їздить машина і забирає побутові відходи та розсортоване сміття.

І ще… Кожен з нас займає певну посаду: продавець, вчитель, лікар, медсестра, юрист, бухгалтер, працівник заводу, керівник… Ті хлопці, які щоранку збирають сміття – теж чітко виконують свою ланку роботи. І на підприємстві, де стоїть прес для пресування пляшок людина не повинна ще раз перебирати різний непотріб, вона має лише розсортовувати ці пляшки і їх пресувати на здачу. Чому ми не поставимо себе на місце тієї людини? Маймо Бога в серці і пам’ятаймо, що ми всі люди!

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року згідно із Законом «Про відходи», українці зобов’язані сортувати сміття. Правку, яка забороняє захоронення на полігонах непереробних побутових відходів, внесли в закон ще у 2012 році.

Попередня стаття

Жителі Тернопільщини продаватимуть молоко без обмежень

Наступна стаття

Столітні церковні дзвони знайшли на Тернопільщині

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.