Придбали авто і потрапили до суду: на Тернопільщині судитимуть 4 субсидіантів

Четверо жителів Тернопільщини невдовзі постануть перед судом. Люди, оформивши субсидії, придбали авто, але про дороговартісну покупку у відділ субсидій не повідомили. Чотири обвинувальних акти у кримінальних провадженнях в бюджетній сфері Заліщицький відділ Чортківської місцевої прокуратури вже скерував до суду. 

 

Слідчі встановили, впродовж 2015-2018 років жителі району приховували факти купівлі автомобілів, вартість яких перевищувала 50 тисяч гривень. Адже не хотіли втрачати субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Зокрема, в одному із зазначених кримінальних проваджень особа за 4 роки незаконно отримала від держави субсидії на суму понад 42 тисячі гривень, в іншому – понад 22. Всього до державного бюджету відшкодовано 96 тисяч гривень.

 

Крім того, процесуальними керівниками Заліщицького відділу Чортківської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво ще у 2 кримінальних провадженнях, розпочатими за подібними фактами, збитки державному бюджету у яких складають понад 60 тисяч гривень.

 

Вказані злочинні дії порушників закону кваліфіковані за ч.1 ст.190 КК України – шахрайство. Санкція цієї статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 3-х років. Повідомляє прес-служба Прокуратури Тернопільської області.

 

 

Людмила Маліброда

 

Реклама

 

Попередня стаття

З Тернополя вирушають паломники до Зарваниці (Наживо)

Наступна стаття

На Тернопільщині вилучений у контрабандистів гобелен передали до музею

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.