Відомі тернополянки закликають робити добро

Не пропустити можливість зробити добру справу та долучитися до благодійного руху #Щедрийвівторок закликають відомі тернополянки. Стати волонтером, допомогти людині похилого віку, подбати про довкілля і приділити час родині – добрі справи значно простіші, ніж здається на перший погляд.

«Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» також долучилися до благодійного руху. За місяць до Щедрого вівторка громадські діячки розпочали флешмоб #ДУЖі_за_добро. Протягом цього часу жінки робили добрі справи, розповідали про них у соціальних мережах і передавала естафети своїм друзям.

Маленькими вчинками формуються великі результати, каже учасниця флешмобу Олеся Чванкіна.

Жінка завжди допомагає своїй сусідці бабусі Павлині. Та живе сама, рідні виїхали за кордон, тож доводиться самій якось давати собі раду. Олеся разом з дочкою допомагають їй з побутовими справами. Сходити в аптеку, винести сміття, покупки в магазині – те, що бабусі через вік робити складно, родина Олесі робить залюбки.

Ще одна учасниця флешмобу Надія Березюк поділилися добрими справами, які вона робить довкілля.

– Пакетів в магазинах не купую. Ношу екосумку. Вже давно. Якщо забуваю, речі несу в руках! Але я не хочу, щоб в поліетиленових пакетах заплутувались птахи чи щоб їх ковтали риби, – розповідає жінка.

Ірина Мороз з Борщівщини допомогла своєму ровеснику, який потрапив у складну життєву ситуацію.

– Він отримав травми хребта та інших органів внаслідок падіння з висоти. Зараз знаходиться в лежачому стані та постійно потребує засобів гігієни, – пояснює жінка.

Саме ними і забезпечила чоловіка пані Ірина. А також разом з родиною відгукнулась на прохання ГО «Зорі надії» і оформила річну підписку на районний часопис для осіб з інвалідністю.

– Ми дуже часто не усвідомлюємо, що робити добрі справи і бути вдячним – це має бути частиною нас. Я читаю електронні книги, використовую екоторбинки, намагаюся не купляти речі з пластику. Я підтримую старших і є наставником дитини з дитячого будинку. Все роблю з задоволенням, – ділиться своїм досвідом учасниця флешмобу Ірина Демкура.

Жінки не вихваляються, а мотивують своїми історіями інших. Адже щоб зробити добру справу, не обов’язково бути кіногероєм. Достатньо мати добре серці і не соромитися це проказати.

– Робити добрі справи, допомагати безкорисно, творити соціальні проекти – це веління душі, коли ти просто не можеш вчинити інакше. Так і вийде круговорот добра на світі. Адже навіть звичайнісінька щира посмішка – це теж добро, – каже учасниця флешмобу Тетяна Фарина.

Ділові Українські Жінки в Тернопільській області закликають бути співчутливими до інших і не втрачати нагоди зробити добру справу, бо життя швидкоплинне і в ньому так багато треба встигнути.

Попередня стаття

У ДТП на Тернопільщині травмувались учень автошколи та інструктор (Відео)

Наступна стаття

Керівник університетської лікарні став заслуженим лікарем України

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.