У Тернополі змагались у плаванні в пам’ять про воїна АТО Юрія Горайського (Фото)

Відкритий чемпіонат з плавання відбувся у Тернополі. Провели його в пам’ять про бійця АТО Юрія Горайського. Протягом 6 та 7 грудня у Тернопільській дитячо-юнацькій спортивній школі № 2 окремо змагались дорослі та діти з України та Польщі. Були учасники з Тернополя («ДЮШС-1», «ДЮСШ-2»), Одеси, Червонограда, Івано-Франківська, Хмельницького, Теофіполя, Луцька, Вінниці, а з-за кордону – з Вароша та Варшави. Участь взяли близько 60 військових, поліцейських та пожежників. Загалом –10 команд.

Діти віком від 10 до 16 років досягнули таких результатів:

– у старшій віковій групі серед хлопців першість здобув Богдан Кириленко (м. Хмельницький), серед дівчат – Аліна Башловка (м. Червоноград);

– у молодшій віковій групі серед хлопців переміг Максим Берков (м. Одеса), серед дівчат – Софія Пинденівська (м. Тернопіль).

За найбільшу кількість балів під час виконання завдань у молодшій групі кубки отримали тернополяни Сергій Лісобей та Тетяна Кученренко.

Дорослі команди змагались у плаванні вільним стилем дистанцією 50 метрів, пронирюванні під водою на відстані 50 метрів та в 4-х естафетах по 50 метрів. Кубок змагань, гільзу, здобула команда тернопільської поліції.

Нагадаємо, відкритий чемпіонат Тернополя з плавання щорічно проводять до Дня Збройних сил України. У пам’ять про Юрія Горайскього – 3 рік поспіль.

Юрій Горайський родом із села Біла Тернопільського району. Працював головою Збаразької районної державної адміністрації з травня 2014 року до квітня 2015 року. Був українським громадсько-політичним діячем, підприємцем. Служив бійцем 73-го морського центру спецоперацій – стрільцем-регулювальником комендантського відділення комендантського взводу комендантської роти, матросом 73-го морського центру спеціальних операцій (м. Очаків). Під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків», у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі Докучаєвська Донецької області, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. Під час ближнього бою Юрій Горайський отримав поранення та загинув.

Фото: UA: Тернопіль та Надія Тлумацька

 

Попередня стаття

У квартирах тернополян з 9 грудня може погіршитись якість води

Наступна стаття

Тристоронній годинник в Тернополі – лідер за кількістю сканувань через IT-додаток

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.