Лановецькі лікарі вже другий місяць без зарплати(Відео)

Аванс за липень – останні кошті, які отримували лановецькі лікарі. Порожні гаманці поповнити нічим, бо медзакладу бракує грошей. Районні керманичі  ще на початку року розрахували, що лікарню оптимізують. Головний ж лікар Омелян Гулько доводить: скорочувати вже нікуди.

Люди скаржаться: ледь вистачило коштів, аби зібрати дітей до школи. Деякі колеги вже покинули роботу і поїхали в Польщу на заробітки. Кажуть – готові на бунт.

– Заборгованості держави перед Лановецькою лікарнею немає, – пояснює голова Тернопільської ОДА Степан Барна. – Медичні субвенцій виплачені стовідсотково. 22 мільйони на зарплату і енергоносії надійшли в Лановецький район і були перерозподілені і отримані цією лікарнею. Суму, яку зараз боргують лікарям мають покрити за рахунок місцевих бюджетів: Лановецької районної і міської рад та довколишніх територіальних громад.

Керівник краю доручив місцевим чиновникам оперативно знайти кошти у бюджетах. Якщо питання затягуватимуть, лікарі та медсестри обіцяють пікети.

Попередня стаття

ДТП на «Східному. Внаслідок зіткнення автівку викинуло на тротуар (Відео)

Наступна стаття

Микола Лазарович

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.