Четверо діток з однієї сім’ї одночасно захворіли гепатитом А (Відео)


Спалах вірусного гепатиту А зафіксували в Шумському районі. Захворіло п’ятеро дітей, четверо з них з однієї сім’ї. Всі діти госпіталізовані, двоє – у важкому стані. Епідеміологи зазначають, що вірусний гепатит А потребує тривалого лікування у стаціонарі під наглядом медпрацівників. Він небезпечний тим, що при несвоєчасному діагностуванні можливі серйозні ускладнення.

Коли епідеміологи фіксують понад 5 випадків захворювання,  це класифікують як спалах.

Перші симптоми захворювання – жовтизна шкіри та склер, підвищення температури, можливі пронос та блювота.

Інфекцію можуть підхопити як діти, так і дорослі. Вакцинації проти цього вірусу не проводять. Аби не підхопити гепатит А, лікарі радять дотримуватися особистої гігієни, часто мити руки, особливо після перебування у громадських місцях, та вживати добре очищені продукти.

Попередня стаття

Мотоцикліст врізався у мікроавтобус. На Бандери ДТП (Відео)

Наступна стаття

З жовтня їздити без соціальної картки буде дорожче (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.