Близько двох сотень тернополян готові взяти участь у громадських слуханнях щодо котелень на торфі (НАЖИВО)

Розпочалися громадські слухання щодо функціонування у Тернополі котелень на торфі. У приміщенні обласної філармонії вже зібралося близько двох сотень містян. Люди реєструються, аби висловити своє ставлення то такої альтернативи.

На місці працює знімальна група першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР». Трансляція громадських слухань ведеться НАЖИВО.

Нагадаємо, питання будівництва колетель у Тернополі піднімається  від початку 2017 року. У лютому  жителі вулиці 15 квітня мітингували під стінами діючої котельні, яку, на їхню думку, без згоди громади переобладнали на торф. Люди побоюються за шкоду для свого здоров’я та здоров’я своїх дітей. Мовляв викиди від згоряння торфу забруднюватимуть атмосферу і це загрожує тернополянам хворобами органів дихання.

Натомість у міській раді запевняють, що котельні на торфі безпечні . І їх обладнають сучасними фільтрами. Окрім того, якби в місті вони діяли, тернополяни мали б цілодобово гарячу воду, а не залежали від газу.

У Тернополі заплановано переобладнання 7 котелень на вулицях Київська, Купчинського, 14а, Лесі Українки, 4, Лемківська, 23, Франка, 16, Живова, 12 та Просвіти, 9. П’ять котелень уже готові до роботи, ще дві на етапі завершення. Та їхній запуск відкладається через позови до суд. Активісти вимагають аби експерти дообстежили вплив таких котелень на екологію.

Попередня стаття

У Тернополі встановлюють парковки для дитячих колясок (Фото)

Наступна стаття

Тернополяни можуть взяти участь у голосуванні за торф’яні котельні до 21:00 (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.