За «чорну» дорогу у селі Біла відповідати нікому (Відео)


Карма чи недбальство.  Важкі ДПТ кілька разів на рік в одному і тому ж місці.  На трасі села Біла поблизу Тернополя знову нещастя. Цього разу під колесами автівки опинились троє пішоходів. У мить наїзду чоловіки йшли «зеброю». Та водій їх не бачив.  Хоча запевняє, що їхав зі швидкістю 60 кілометрів на годину. У поліції ж повідомляють, ця ділянка дороги є місцем концентрації ДТП.

Нині троє постраждалих в лікарні, двоє з них – на штучній вентиляції легень. Один з чоловіків потребує переливання крові. Відтак, родичі просять про допомогу.

– У мого батька друга група крові з негативним резусом. Лікарі кажуть, що це рідкісна кров. Ми ж намагаємося знайти донора. Якщо у когось є змога допомогти, потрібно підійти у центр переливання крові і сказати, що можете стати донором для чоловіка, що постраждав у ДТП на трасі села Біла, – каже донька постраждалого Оля.

Трасу, на якій трапилася аварія у селі,  називають «чорною». Кажуть, там загинула вже не одна людина.

– Це надзвичайно аварійна вулиця. Так, за останніх 10-12 років загинуло 12 людей, – розповідає житель с. Біла Іван Полуб’як.

Слова жителів Білої підтверджують і в ГУНП В Тернопільській області. Констатують: на цій ділянці дороги часто перевищують швидкість. Вона є другою в області  за аварійностю.

Встановити додаткове освітлення, світлофор чи хоча б «лежачого» поліцейського мешканці села просять вже понад 20 років. Відповідні звернення направляють у різні інстанції.

У Службі автомобільних доріг за поліпшення траси поки не беруться. Кажуть, що  не мають відповідного припису відділу безпеки дорожнього руху.

Поліціянти ж заперечують:  проект освітлення злощасного переходу повинні розробити у Службі  автомобільних доріг. Патрульні лише погоджують. Такою є вимога закону. Допоки керівники держструктур шукають крайніх, мешканці села Біла знову збирають підписи та готують чергове звернення. Налаштовані рішуче, бо більше несила з вікон домівок бачити, як на дорозі розбиваються людські життя.

 

Попередня стаття

Проблеми тернополян – їхні проблеми. Підсумковий випуск (Ефір)

Наступна стаття

У Тернополі вантажівка врізалася в електроопору (Фото)

One Comment

    Avatar
  • Там дуже поганий пішоходний перехід, він майже не освітлюється. Сам живу у Білі, і через чесельні аварії, я вже автомотично скидаю швидкість як їду машиною. Там получаєттся якась ,,мертва точка”, бо коли спускаєгся із Бродівської пішохода не видно, бо перехід на самому низу, а фари так не світять добре на пішохід, щоб добре бачити його. Плюс, якщо ще встрічне світло то ще гірша ситуація.
    Своїм дітям постійно наголошую, щоб переходили там коли взагалі відсутні машини.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.