Тернополян, які боргують за електроенергію, не пускатимуть за кордон

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Аби виїхати закордон безперешкодно, одна із умов – відсутність заборгованості за комунальні послуги. Станом на 1 листопада цього року борг споживачів за електроенергію сягнув 51 750 657,46 гривень, в тому числі заборгованість попередніх років 688 8212,81 гривень. Хоча й випадків, коли з цієї причини людина не змогла виїхати за межі України, у підприємства не було, боржників все ж вистачає, – повідомляє ВАТ «Тернопільобленерго».

Відповідно до п. 4 ст. 20 Закону України «Про Державну прикордонну службу України», прикордонники мають право не пропускати через державний кордон осіб, яким за мотивованим письмовим рішенням суду та правоохоронних органів не дозволили в’їзд в Україну або тимчасово обмежили право виїзду. Підстави для тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон зазначаються у ст. 6 з Закону України “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України”. Згідно законодавства, немає значення, яку суму заборгував споживач. Значення має самий факт заборгованості. Дізнатися чи не встановлені для нього обмеження щодо виїзду за кордон, тернополяни можуть. Для цього їм потрібно звернутися з письмовою заявою в Адміністрацію Державної прикордонної служби України. Саме цей орган веде список боржників, яким тимчасово обмежено у праві виїзду за межі України.

Попередня стаття

На Тернопільщині під час поминок злодій обікрав відвідувачів ресторану

Наступна стаття

На Різдво із столиці до Тернополя курсуватиме додатковий швидкісний електропоїзд

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.