Спиртові заводи Тернопільщини реанімують (Відео)


Тернопільські спиртові заводи мають всі шанси відновити роботу. Керівництво «Укрспирту» інспектує їхній стан, аби розробити стратегію подальшого розвитку.  На частині підприємств  оновлять обладнання, частину перепрофілюють на виготовлення технічного спирту. Ставку роблять на біоетанол. Кажуть, таким паливом можна заправляти автівки українців.

Відтак на виробництво біоетанолу перекваліфікувався Зарубинський спиртовий завод. Два роки тому, у непридатне до виробництва харчового спирту підприємство, вклади гроші вірменські інвестори. Нині екологічне паливо експортують до Європи. А на Зарубинецькому спортовому працює понад сотня людей.

– В цьому напрямку, я думаю, що наші об’єму будуть тільки збільшуватись. А продукцію використовуватимуть не  лише українці. Ми маємо всі шанси працювати на зовнішньому ринку, – зауважив директор Зарубинського спиртозаводу  Василь Берлад

Якість тернопільського екологічного палива  на власній автівці перевірив директор «Укрспирту» Юрій Лучечко.

– Це пальне вироблене на території Тернопільської області. Думаю, це яскравий приклад того, що підприємство буде працювати, буде виробляти, а ми будемо заправлятися, – каже директор «Укрспирту» Юрій Лучечко.

Спиртовики визнають, для повноцінного виготовлення паливного етанолу потрібні законодавчі зміни. Бо нині в Україні біоетанол обкладений дорогим акцизом. Тож вірять – чиновники дослухаються до їхніх прохань і відмінять його. А ще мають великі сподівання на виготовлення спиртовмісних  продуктів.

Попередня стаття

На вулицях Тернополя буксують легківки (Відео)

Наступна стаття

З нового року зарплата військових зросте у 4,5 рази

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.