Ретельніше захищати шкіру взимку радять тернопільські косметологи (Відео)


Ранкове вмивання взимку має бути особливо бережним  та ніжним для шкіри, кажуть косметологи. В цей період  дуже важливо вмиватися за якомога більший період часу до виходу на вулицю. Засіб варто обрати без вмісту кислот чи абразивних часточок, щоб він не висушував та не подразнював шкіру.

 

Обов’язково за півгодини до виходу на вулицю у вітряну,  морозяну погоду  слід нанести на шкіру обличчя жирної текстури живлячий денний крем з вмістом, до прикладу, натуральної олії жожоба, бджолиного воску, вітаміну Е,  а на губи – жирну  гігієнічну помаду. І якщо багато хто грішить в інші пори року, упускаючи цей пункт, то взимку це робити категорично заборонено – наголошує лікар-консультант Анна Цимбалюк.

Якщо жирні креми не підходять шкірі, не дають їй “дихати» чи викликають висипання, варто звернутися до косметолога, який допоможе підібрати якісний правильний крем для домашнього догляду, оцінивши тип і стан шкіри. Особливо важливим такий  догляд є для людей з судинними патологіями, або чутливою сухою шкірою.  Ділянки навколо очей та губ потребують більшої  уваги.

Ввечері косметологи радять відновлювати бар’єрні властивості шкіри, що піддавалася протягом дня негативному впливу вітру, морозу та шкідливих речовин. Після вмивання слід нанести живильний зволожуючий крем з  маслом ши, гліцерином чи керамідами, або ж  нанести готову чи зроблену власноруч маску.

Якщо ви повернулись додому після проведеного часу на морозяному вітрі і ваші щоки червоні та печуть, головне –  не відігрівати шкіру дуже різко за допомогою гарячої води чи інтенсивного масажу руками або спиртом. Найкраще вмитися теплою водою, нанести заспокійливий живильний крем з вмістом, до прикладу, екстракту календули, масла солодкого мигдалю, бісабололу і випити не гарячого, а теплого чаю – радить лікар-консультант Наталія Гуда.

Попередня стаття

На світлофорі поблизу Березовиці зіткнулися дві автівки

Наступна стаття

Відтепер освітні заклади контролюватиме спеціальна служба

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.