Цьогоріч тернопільські лісничі планують продати п’ять тисяч ялинок (Відео)


Державні лісгоспи Тернопільщини розпочали реалізацію новорічних ялинок. У передсвятковий період в управлінні лісомисливського господарства планують продати 5 тисяч хвойних дерев.

– Ялинкова кампанія розпочалася з 11 грудня і триватиме до 6 січня 2018 року. Кожне з лісових підприємств на Тернопільщині запланувало до реалізації тисячу новорічних дерев, разом 5 тисяч, – каже начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

Новорічні дерева, каже Олег Яремко, заготовляють на спеціально запланованих плантаціях. Ялинки планово вирощують і зрізують  до зимових свят. Тому мешканці Тернопільщини із чистим сумлінням можуть купляти живі деревця, які подарують їхнім домівкам  насичений запах хвої. Кошти, виручені з продажу новорічних дерев, лісові господарства спрямовують на вирощування нових.

 – Середня ціна ялинки від 1,5 до 2 метрів складає 71 гривню, – зазначив Олег Яремко.

На Тернопільщині, окрім лісогосподарських підприємств, можуть бути й інші реалізатори ялинок. Важливо, щоб на кожному деревці була етикетка з індивідуальним номером та штрих-кодом, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини.

– Кожна бірка занесена в електронну базу, щоб не було самовільних вирубок новорічних ялинок. Ми прикріплюємо до кожної ялинки бірки зі штрих кодом на якій є серія і номер, – розповідає  лісничий Тернопільського лісництва Павло Качуряк.

Перевірити законності походження ялинки можна ввівши номер, із прикріпленої до ялини етикетки,  на сайті http://www.ukrforest.com.

 

 

Попередня стаття

Тернополяни не економлять на подарунках до Дня святого Миколая (Відео)

Наступна стаття

В Україні скоротять святкові дні. Їх буде лише десять

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.