Пацієнти психлікарень обов’язково йтимуть до суду

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В спеціальних закладах з надання психіатричної допомоги впровадять нові правила застосування примусових заходів медичного характеру.  Тепер пацієнти зможуть самостійно звертатись до незалежного лікаря-психіатра, до суду, а їх участь у процесі стає обов’язковою. Психіатричну допомогу суспільно небезпечним пацієнтам відокремлять від загально-психіатричної практики.

Досі суди переважно керувалися тяжкістю скоєного, а зараз впроваджують механізми, які дозволять приймати рішення про доцільність продовження лікування в закладі на основі сучасних методик, – зазначив директор Державної установи “Український моніторинговий та медичний центр з наркотиків та алкоголю МОЗ України” Сергій Шум.

Зменшення рівня дискримінації та порушень прав людей з проблемами психічного здоров’я є однією із задач проекту Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року. Повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Відповідний наказ МОЗ України «Про затвердження Правил застосування примусових заходів медичного характеру в спеціальному закладі з надання психіатричної допомоги» набув чинності 15 грудня 2017 року.

 

Попередня стаття

Тетяна Журавльова

Наступна стаття

Приміщення заводу, де стався вибух, працівники відновлять самотужки (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.