Лікарі страйкують: три місяці без зарплати та перспектива на безробіття (Відео)


Працівники Залозецької районної лікарні три місяці не отримують зарплати. Попри безгрошів’я лікарі побоюються ще й масових скорочень, адже через брак коштів можуть закрити два відділи медустанови.

– У лікарні нині 106 працівників. Люди три місяці не отримують зарплату. Лише цього року ми маємо борг понад 1 мільйон гривень. Якщо не погасимо його – в новий рік лікарня йти не може, адже проблеми лише наростатимуть.

Наша лікарня завжди обслуговувала 18 тисяч населення. Проте, відколи ми перейшли на баланс громади – гроші за всіх пацієнтів не платять, а лише за тих, хто є місцевими мешканцями. Чиновники не можуть розібратися хто і за що повинен платити, а страждають лікарі, – каже головний лікар Залозецької районної номерної лікарні № 2 Богдан Гордійчук.

Працівники лікарні оголосили страйк. Вимагати заробітну плату приїхали  під стіни Тернопільської облдержадміністрації.

– Залозецька громада прийняла рішення утримувати лікувальний заклад. Відповідне рішення було прийняте на сесії. Відтак з заборгованістю повинні розбиратися на місці. Наше управління на цей процес не впливає.  

Але Залозецька лікарня має бути приведена до нормального рівня надання медичної допомоги, а для цього треба провести серйозні скорочення, – зауважив директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Детальніше про баталії довкола закриття Залозецької районної лікарні дивіться у підсумковому випуску Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» у суботу, о 19:00.

Попередня стаття

У Тернополі з Нового року подорожчає проїзд

Наступна стаття

Понад 100 тисяч гривень сплатять недобросовісні перевізники Тернопільщини

2 Comments

    Avatar
  • Жах.Куди ми котимося?….

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.