У найбільшій шопці в Тернополі нові фігури, які оживуть на Різдво (Відео)


Найбільшу в Україні Різдвяну шопку вже встановили у церкві Святого Апостола Петра, що на вулиці Володимира Великого у Тернополі. Подивитися на ціле селище на пагорбах із хатами, храмом, людьми, різними птахами, звірятами та рухомими фігурами, приходить чимало людей.

Сергій разом з дружиною та маленьким сином третій рік поспіль розглядають шопку. Каже, дійсно вражає, син в захопленні, скоро у сім’ї поповнення, тож оглядачів Різдвяного дива збільшиться.

Цьогоріч Різдвяна шопка поповнилася новими елементами та фігурами, що рухаються, зокрема, є Ноїв ковчег, пекар, коваль.

Прихожанка церкви Святого апостола Петра Марія розповідає, що Ісусик тепер ближче до людей, його перемістили вниз разом з Пресвятою родиною – Дівою Марією та Йосипом.

Розміри шопки незмінні, каже священик храму святого апостола Петра отець Пантелеймон, – 30 метрів висоти та майже 40 метрів – ширини.

– Будується шопка вже вісімнадцять років. Цього року з’явилося багато нових елементів завдяки отцю Космі, який власноруч виготовляє механізми для фігур. Так вони починають рухатися, – каже отець Пантелеймон.

Унікальну шопку почали встановлювати в церкві ще 26 грудня, досі доробляють деякі елементи. Незабаром розмістять зоокуток. А всі фігури у шопці оживуть на Різдво.

Попередня стаття

Дорогою на Херсонщину пропав житель Тернопільщини

Наступна стаття

Відома співачка Оксана Муха співатиме тернополянам батьківські колядки (Ефір)

5 Comments

    Avatar
  • Доки буде шопка?

  • Avatar
  • церква кожного дня відкрита

  • Avatar
  • Доки буде шобка

  • Avatar
  • До якого числа буде стояти шопка???

  • Avatar
  • хто знає до якого числа буде – хочемо відвідати

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.