Освітню субвенцію між місцевими бюджетами ділитимуть за новою формулою

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Нову формулу розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами Кабмін затвердив у постанові від 27 грудня 2017 року. Розподілятимуть кошти за новими правилами вже з 1 січня цього року.

У формулі, зокрема, врахували такі показники, як кількість учнів і особливості території. Вона відповідає вимогам Бюджетного кодексу. Адже визначено, що освітню субвенцію спрямовуватимуть на оплату праці педагогів у загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах в частині забезпечення витрат на здобуття повної загальної середньої освіти.

Розподіл обсягу освітньої субвенції здійснюється на основі:

– розрахункового показника фінансового нормативу бюджетного забезпечення;

– контингенту учнів усіх типів закладів загальної середньої освіти станом на 5 вересня року, що передує поточному бюджетному періоду;

– контингенту учнів закладів професійно-технічної освіти станом на 1 січня року, що передує плановому бюджетному періоду, та контингенту студентів на 1 жовтня року, що передує плановому бюджетному періоду;

– навчального плану;

– заробітної плати вчителя;

– коригуючих коефіцієнтів.

Повідомляє управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації.

Попередня стаття

Корабель «Тернопіль» з’явиться у Польщі

Наступна стаття

Тернопільські школярі знялися у комедії за 40 мільйонів (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.