До епідпорогу близько: все більше класів тернопільських шкіл на карантині (Відео)


У Тернополі кількість хворих на грип та ГРВІ різко зросла. За словами заступника директора КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» Володимира Кучми, у порівнянні з минулим тижнем ріст склав 50,6 відсотка. Найбільше хворіють діти.

– З початку цього тижня кількість викликів дільничих педіатрів різко збільшилася. Спостерігається значний ріст захворювання на грип та ГРВІ. Але наразі ми не досягли епідемічного порогу, показник становить 841,6 з 1018, – зазначив Володимир Кучма.

Школи тернопільських шкіл поки не на карантині. Закривають лише окремі класи. Так у Тернопільській спеціалізованій школі № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов на карантині 6 класів.

– У нас в школі закрито 6 класів, три початкових класи 1, 2 і 4 і три класи старшої школи два 7 класи й 1 восьмий. Це пов’язано із відсутністю дітей, якщо в класі 30 учнів, то не відвідували школу 16. Загалом в школі зі всіх учнів хворі на грип та ГРВІ 22 %, – розповіла заступник директора Тернопільської ЗОШ № 5 Тетяна Андрющенко.

Вчитель 1-А класу Наталя Фаріон розповіла, що вчора на перший урок фізкультури не з’явилося пів класу. Тому у телефонному режимі з’ясовувала причину в батьків. Як виявилося, більшість дітей хворі на грип та ГРВІ. Згідно з доповідною заявою директору школи клас від сьогодні карантині.

– З 6 до 9 лютого 1-А клас на карантині. Сьогодні до школи прийшла одна дівчинка. Якщо учні здорові, ми з ними займаємося, – каже Наталя Фаріон.

Відновлюватимуть навчання чи продовжуватимуть карантин залежить від кількості хворих. За словами заступника директора, відпрацьовуватимуть матеріал за ущільненим графіком.

 

 

Попередня стаття

У Львові передчасно помер тернопільський фрі-файтер Ігор Слюсарчук (Відео)

Наступна стаття

ЗНО-2018: реєстрація стартувала і триватиме до 19 березня

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.