Тернопільська винахідниця удосконалює «розумну-рукавичку» (Відео)

Допомогти людям із вадами мови та слуху взялася 20-річна Тамара Вощило з Тернополя. Дівчина розробила пристрій, який трансформує мову жестів у звук. Обладнана сенсорами, звичайна господарська рукавичка здатна вголос висловити думку людини.

Тамара – студентка Тернопільського Національного технічного університету імені Івана Пулюя. Інтерес до технологій у дівчини з’явився ще в дитинстві. Відтак, і професію обрала до душі. Вона – майбутній інженер-програміст.

За розробку диво-пристоюю дівчина взялася на третьому курсі у коледжі, готуючи курсову роботу.

У результаті – ось така рукавичка, посміхаючись демонструє виріб Тамара. – Сенсори, що знаходяться на пальцях, надсилають інформацію через Bluetooth-канал телефону. Спеціально створений мобільний додаток зчитує попередньо закладені у програму рухи і перетворює їх у слова.  

Свій винахід дівчина назвала “I speak instead of you” (ISIOY) – «Я говорю замість тебе». Стати у пригоді рукавичка може не лише людям з обмеженими мовними можливостями, а й тим, хто тимчасово втратив здатність розмовляти. Адже пристрій, – каже Тамара Вощило, можна запрограмувати індивідуально.

Виготовлення матеріалу підтримане OPEN Media Hub за кошти надані Європейським Союзом.

Попередня стаття

Відтепер майно при розлученні ділитимуть по-новому

Наступна стаття

У відремонтоване військове містечко в Теребовлі військових заселять цьогоріч

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.