Пухлина головного мозку: у боротьбі за життя Артемчику потрібна допомога

Пухлину головного мозку діагностували медики у дворічного Артемчика Циби з Тернополя.  На важке захворювання дитини нічого не вказувало, – каже мама Тетяна. Жінка, як зазвичай, відвела сина у дитячий садочок, опісля забрала. Саме ввечері дитині вперше стало погано – його стошнило. Батьки припустили, мабуть щось з’їв у садочку. Наступного дня Артемчика зранку знову знудило, проте дитині швидко полегшало. Забила мама на сполох, коли помітила систематичність короткочасної ранкової нудоти у дитини протягом тижня і тремор ніг.

 

Госпіталізували хлопчика у лікарню із незначним недомаганням організму, медики підозрювали ГРВІ, – каже пані Тетяна. У дитини взяли всі необхідні аналізи. Хоч їх результаті не показали значних змін, стан Артемчика різко погіршився – у дитини виникли затруднення з ходою. Тоді хлопчика перевели в іншу тернопільську лікарню, де йому зробили МРТ голови. Діагноз батьків приголомшив – пухлина головного мозку (задня черепна ямка), вторинна внутрішня гідроцефалія.

 

Результати обстеження дитини медики відправили в Ужгород. Допоки чекали звідти відповіді, аби не втрачати час, хлопчика направили в Інститут нейрохірургії імені А.П.Ромоданова НАМН України у Києві. Там Артемчику зробили шунтування, – розповідає мама хлопчика. Пробули у закладі до зняття швів і одразу вирушили в Ужгород, де на них вже чекали. Там хлопчику призначили операцію з видалення пухлини. Проте, через значне погіршення  його стану, прооперували швидше запланованої дати. Операція тривала понад 5 годин. Всього утворення медикам видалити не вдалося, – зазначила у розмові із журналістами інтернет-телебачення “МедіаТОР” Тетяна Циба, – занадто зрослося з мозком. Зразок видаленої пухлини відправили на гістологію. Зараз очікують на її результати. Адже від них залежить масштабність лікування. Це може бути, як в Україні, так і у Німеччині, – повідомила мама.

 

На сьогодні стан Артемчика хоч і покращився, – каже пані Тетяна, – проте він дуже виснажений і дратівливий. Поки що не ходить, ступає лише крок-два.  З клініки в Ужгороді їх виписали і зараз батьки повертаються у Тернопіль, аби провести сину знову МРТ голови. Адже результат аналогічного обстеження у Києві показав, що є метастази в хребті.

 

На подальше лікування маленького тернополянина необхідні значні кошти. Конкретної цифри батьки поки не знають, але попередньо озвучена лікарями сума обраховується не в одній тисячі доларів. У родини таких заощаджень немає, всі, що були вже використали, а зібрати гроші самотужки – не під силу.  Варто зазначити, що сім’я виховує двох маленьких хлопчиків.

 

Родина вірить, недугу у синочка – подолають. Та просять усіх небайдужих тернополян та в благодійних організацій допомогти їм у цьому.

 

Кошти можна перерахувати на рахунок мами Артемчика:

Картка ПриватБанку 4149 4978 4079 8435 Тетяна Циба

Попередня стаття

“Потрібно зменшити податки”, – тернополяни про виведення бізнесу із “тіні”

Наступна стаття

У Тернополі невідомий викрав з під’їзду багатоповерхівки велосипед (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.