Майже півмільйона гривень вкрала у тернополян жителька Білої (Відео)

Майже 500 тисяч гривень виманила у тернополян 28-річна жителька села Біла. Жінка, обіцяючи дешеву, але якісну побутову техніку зі Сполучених Штатів Америки, приймала від людей замовлення. Обов’язкова умова – стовідсоткова передплата. Із заявами про шахрайство у поліцію звернулися 18 потерпілих.

 

Усім друзям та знайомим затримана розповіла вигадану історію. Мовляв, в Америці проживає її рідний дядько, який має змогу купувати там якісні фотоапарати та айпади. Вартість планшета та фотоапарата оцінювала у три з половиною тисяч гривень. Бажаючих придбати іноземну техніку виявилося чимало. Деякі люди просили привезти одразу по кілька наборів цифрової техніки.

 

Проте обіцяного їм товару замовники не дочекалися. Тернополяни почали погрожувати продавчині поліціє. Шахрайка ж, аби відтягнути час та заспокоїти клієнтів, купила в обласному центрі кілька одиниць техніки і віддала покупцям. Решту замовників повинні були чекати. Товару вони так і не отримали, а мобільний продавця перестав відповідати. Тоді постраждалі звернулися у поліцію. Жінку правоохоронці оголосили в міжнародний розшук.

 

Слідчі з’ясували, жінка заробляла на довірливих мешканцях обласного центру не лише продаючи неіснуюче обладнання. У трьох тернополян вона взяла ще й гроші за оформлення земельних ділянок у селі Біла. Така допомога вартувала потерпілим 5 та 25 тисяч доларів, а також 46 тисяч гривень.

 

Знайшли підозрювану правоохоронці у Буковелі на Івано-Франківщині. Шахрайка намагалася влаштуватися на роботу, але це їй не вдалося. Жінку затримали. У скоєному вона зізналася. Зараз затримана знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Їй оголосили підозру відповідно до статті 190 частин 1, 2, 3 ККУ – шахрайство. Триває слідство.
– Жінка, представившись ріелтором однієї із фірм міста Тернополя, за грошову винагороду повинна була допомогти їм купити чи продати нерухомість у селі Бала Тернопільського району. Жінку затримали на гірськолижному курорті України та зараз обрали їй міру запобіжного заходу. Крім того, на цей час особі інкримінують підозру у вчинення ряду шахрайств. Зокрема, згідно з частинами першої, другої та третьої статті 190 у зв’язку з тим, що вона заподіяла збитки жителям Тернополя на суму близько 500 тисяч гривень. Загалом близько 18 фактів задокументували за цією особою, – каже начальник відділення слідчого відділу Тернопільського відділу поліції Тарас Сиротюк.

Попередня стаття

Думав, що поезію ніхто вже не читає, – Володимир Кучерявий (Відео)

Наступна стаття

На Східному чоловіка покусали троє безпритульних собак (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.