За внесок громади у бюджет Тернополя – рівні права для дітей (Відео)


В садок – за угодою. Громади поблизу Тернополя вносять лепту в міський бюджет, для пільг своїм діткам. Сьогодні на рішенні виконкому Тернопільської міської ради прийняли рішення про встановлення плати за харчування та порядок їх нарахування в дошкільних навчальних закладах.

 

Відтак, за обіди в дитячих садках, платять 40 % з міського бюджету і 60% вартості оплачують батьки. У ясельних групах 18,5 гривень і 22 гривні – у середніх і старших групах вдень. У Тернополі навчається десята частина усіх діток не з Тернополя. За їх харчування повністю оплачували батьки.

 

За словами начальника управління освіти і науки Ольги Похиляк, Байковецька громада уклала угоду з Тернопільською міської ради про здійснення міжбюджетних трансфертів.

 

– В угоді з Байковецькою громадою прописано, що батьки платитимуть за харчування діток, які навчаються у дошкільних навчальних закладах у Тернополі. Є домовленості з Тернопільським районом, ми підписуємо угоду. Вартість в місяць становить 1215 гривень, – каже Ольга Похиляк.

 

Якщо дитина із сім’ї, яка живе за межами міста, то оплачувати 60% від вартості харчування зможуть тільки за наявності відповідної угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Тернопільською міською радою та об’єднаною територіальною громадою чи органом місцевого самоврядування до якої належить дитина.

Попередня стаття

На Тернопільщині банк сплатить до бюджету 2 мільйони гривень штрафу

Наступна стаття

Думав, що поезію ніхто вже не читає, – Володимир Кучерявий (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.